备课
  • 备课
  • 试题
上传文档赚现金

2019届浙江省杭州市高三上学期模拟卷十英语试题(解析版)

试卷
新用户领50学贝免费下载
立即下载
加入资料篮
温馨提示:部分包含数学公式或PPT动画的文件,查看预览时可能会显示错乱或异常,文件下载后无此问题,请放心下载。
2019届浙江省杭州市高三上学期模拟卷十英语试题(解析版)01
2019届浙江省杭州市高三上学期模拟卷十英语试题(解析版)02
2019届浙江省杭州市高三上学期模拟卷十英语试题(解析版)03
2019届浙江省杭州市高三上学期模拟卷十英语试题(解析版)04
2019届浙江省杭州市高三上学期模拟卷十英语试题(解析版)05
还剩17页未读,继续阅读
下载需要10学贝
加入资料篮
立即下载
资料简介 展开

浙江杭州2019届上学期高三英语模拟卷十

(本卷满分150分,考试时间120分钟)

第I卷

第一部分:听力(共两节,满分30分)

做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题纸上。

第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)

听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

例:How much is the shirt?

A.£19.15                B.£9.18                C.£9.15

答案是C

1. Which place is the woman heading for right away?

A. Her office.                B. A flower shop.                    C. A hospital.

2. Which dress does the woman want to buy?

A. The red one.            B. The green one.                    C. The brown one.

3. How much should the man pay?

A. $19.                    B. $18.                            C. $17.

4. What time will the man call the woman?

A. At 5:30.                B. At 6:00.                        C. At 6:30.

5. What will the man do right now?

A. Buy his mum a coat.        B. Buy his mum a handbag.            C. Give Mary a call.

第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)

听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话或独白前后,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

听第6段材料,回答第6、7题。

6. How often did the man listen to the news from China?

A. Once a week.            B. Almost every day.            C. Sometimes.

7. Which is the best way to learn Chinese?

A. Studying in China.

B. Speaking Chinese every day.

C. Listening to the news from China.

听第7段材料,回答第8、9题。

8. What did Linda do after the party?

A. She typed a paper.            B. She visited her uncle.                C. She studied history.

9. Why was Linda so nervous?

A. she didn’t have much sleep.

B. She was worried about her paper.

C. She thought her paper might be late.

听第8段材料,回答第10至12题。

10. Why does the woman like to surf the Internet?

A. To do a course.        B. To get information.          C. To be in touch with her family.

11. What does the man hate?

A. His computer is too slow.

B. He can’t follow the English soccer.

C. There are too many junk mails online.

12. What do the man and the woman agree?

A. It is very expensive to surf the Internet.

B. It’s hard to get information through the regular media.

C. It’s frustrating to get rid of the disadvantages of the Internet.

听第9段材料,回答第13至16题。

13. What is the woman’s destination?

A. England.            B. London.                C. Hangzhou.

14. Why does the man like travelling by train?

A. He can enjoy the scenes outside.

B. He thinks it is very safe.

C. He can meet different people.

15. What do we know about the woman?

A. She is not a Chinese.

B. She can sleep well on the train.

C. She likes talking with people on the train.

16. What can we learn from the conversation?

A. Some trains today are modern.

B. People in England like travelling by air.

C. The woman regrets taking the train this time.

听第10段材料,回答第17至20题。

17. What was the season according to the story?

A. Summer.            B. Autumn.                 C. Winter.

18. Why did the Hermanns go shopping only on Saturday?

A. Mr. Hermann didn’t have to work.

B. Mr. Hermann had to do housework.

C. Mr. Hermann didn’t like the other days.

19. What can we know about Mr. Hermann from the story?

A. He was tired of his wife.

B. He was a good husband.

C. He would stay outside waiting.

20. What kind of lady was Mrs. Hermann?

A. A shopping lover.

B. A hardworking housewife.

C. A very beautiful young lady.

第二部分:阅读理解(共两节,满分35分)

第一节(共10个小题;每小题2.5分,满分25分)

阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

A

Crossing your legs is an extremely common habit; most people don’t even notice that they’re doing it when they sit down. While you may find it comfortable to sit with one knee crossed over the other, it might be causing health problems that you are not aware of.

A study published in Blood Pressure Monitoring stated that sitting with your legs crossed can increase your blood pressure. Actually, the blood in your legs has to work against gravity to be pumped back to your heart. Crossing one leg over the other increases resistance, making it even harder for the blood to circulate. This causes your body to increase your blood pressure to push the blood back to the heart.

Crossing your legs can also lead to neck and back pain. When you sit with your legs crossed your hips are in a twisted position, which can cause one of your pelvic bones to turn a bit. Since your pelvic bone supports your neck and spine, this can cause pressure on your lower and middle back and neck.

You also might notice that when you sit with your legs crossed for long periods of time your feet and legs have the feeling of being asleep. This is because when one leg sits on top of the other the veins and nerves in them are pressed, thus bringing about temporary paralysis in the legs, ankles, or feet. While the feeling of discomfort may only last a minute or two, repeatedly crossing your legs until they feel numb can cause permanent nerve damage.

So next time you sit down, try to get yourself in the habit of sitting with both of your feet planted flat, hip width apart, on the floor. Not only will it help your posture and stability, but it will also save your health in the long run.

1. Crossing your legs when you sit can lead to _________________.

A. permanent paralysis    B. high blood pressure

C. leg numbness    D. bone damage

2. What is the passage possibly taken out from?

A. A scientific journal.    B. A healthcare guidebook.

C. A medical brochure.    D. A medical textbook.

3. In writing this passage, the author intends to __________________.

A. analyze the effect of crossing legs    B. emphasize the importance of a good habit

C. explain the function of our body    D. alert readers to the harms of crossing legs

【答案】1. C    2. B    3. D

【解析】

【分析】

这是一篇说明文。文章主要讲了跷二郎腿是一种很普遍的习惯,但是它对身体有害。

【1题详解】

细节理解题。答案定位在第四段This is because when one leg sits on top of the other the veins and nerves in them are pressed, thus bringing about temporary paralysis in the legs, ankles, or feet.可知当你坐的时候,跷二郎腿坐着可能会导致腿麻木,故选C。

【2题详解】

推理判断题。这篇文章主要讲了跷二郎腿是一种很普遍的习惯,但是它对身体有害。由此推断出这篇文章可能出自一份医疗指南,故选B。

【3题详解】

写作意图题。答案定位在第一段While you may find it comfortable to sit with one knee crossed over the other, it might be causing health problems that you are not aware of.(虽然你可能觉得跷二郎腿坐着很舒服,但这可能会导致你没有意识到的健康问题。)所以作者写这篇文章的目的是警告读者跷二郎腿的危害,故选D。

【点睛】关于阅读中的细节理解题

1.直接信息题

对此类题型,考生可以首先从问题中找到关键词,然后以此为线索,运用略读及查阅的技巧在文中迅速寻找这一细节,找到后再把这一部分内容仔细阅读一遍,仔细比较所给选项与文中细节的细微区别,在准确理解细节的前提下,最后确定最佳答案。

2.间接信息题

做这类题目时,考生需要对原文信息进行加工处理,然后再进行进一步的推理或鉴别,这是介于事实细节题和推理判断题之间的一种题型,对考生来说有一定难度。

本题第1小题属于细节理解题中的直接信息题。根据第四段This is because when one leg sits on top of the other the veins and nerves in them are pressed, thus bringing about temporary paralysis in the legs, ankles, or feet.(这是因为当一条腿压在另一条腿的上时,其中的静脉和神经受到挤压,从而导致腿、脚踝或脚暂时麻木。)可知当你坐的时候,跷二郎腿坐着可能会导致腿麻木,故选C。

B

Microsoft has developed a new smartphone app that interprets eye signals and translates them into letters, allowing people with motor neuron(运动神经元)disease to communicate with others from a phone.

The GazeSpeak app combines a smartphone’s camera with artificial intelligence to recognize eye movements in real time and change them into letters, words and sentences.

For people suffering from ALS(渐冻症), also known as motor neuron disease, eye movement can be the only way they are able to communicate.

“Current eye-tracking input systems for people with ALS or other motor problems are expensive, not strong under sunlight, and require frequent re-calibration(校对) and abundant, relatively immobile setups,” said Xiaoyi Zhang, a researcher at Microsoft who developed the technology. “To change the situation…we created GazeSpeak, an eye-gesture communication system that runs on a smartphone.”

The app is used by the listener by pointing their smartphone at the speaker. A chart that can be stuck to the back of the smartphone is then used by the speaker to determine which eye movements to make in order to communicate.

The sticker shows four grids(格) of letters, which each match a different eye movement. By looking up, down, left or right, the speaker selects which grids the letters they want belong to. The artificial intelligence algorithm is then able to predict the word or sentence they are trying to say.

4. Which is necessary to install GazeSpeak for use according to the passage?

A. a smartphone with a camera.

B. a smartphone with re-calibration system.

C. a smartphone with a sticker on the back.

D. a smartphone connected with other setups.

5. Compared with the disadvantages current input system for ALS sufferers have, GazeSpeak will be_________.

A. low-cost, strong in system, easy to take with users

B. affordable, lightweight, environmentally friendly

C. easy to operate, movable, able to check itself

D. available under strong light, rich in resources, inexpensive

6. The most possible design of the grids will be________.

A.     B.

C.     D.

7. What’s the purpose of writing the passage?

A. To advertise a new app.    B. To call for attention to ALS sufferers.

C. To share the information of an.app.    D. To show respect to the programmer of the app.

【答案】4. A    5. B    6. C    7. A

【解析】

这是一篇应用文。文章介绍了程序员新开发的GazeSpeak应用程序,对ALS患者有很大的帮助,与目前ALS患者输入系统的不足相比,GazeSpeak价格实惠,重量轻,更环保。

【4题详解】

细节理解题。答案定位在第二段The GazeSpeak app combines a smartphone’s camera with artificial intelligence to recognize eye movements in real time and change them into letters, words and sentences.(GazeSpeak应用程序结合了智能手机摄像头和人工智能,可以实时识别眼球运动,并将其转换为字母、单词和句子。)由此可知安装GazeSpeak应用程序需要一部带照相机的智能手机,故选A。

【5题详解】

推理判断题。答案定位在第四段“Current eye-tracking input systems for people with ALS or other motor problems are expensive, not strong under sunlight, and require frequent re-calibration(校对) and abundant, relatively immobile setups,” said Xiaoyi Zhang, a researcher at Microsoft who developed the technology.可知与目前ALS患者输入系统的不足相比,GazeSpeak价格实惠,重量轻,更环保,故选B。

【6题详解】

细节理解题。答案定位在最后一段The sticker shows four grids() of letters, which each match a different eye movement. By looking up, down, left or right, the speaker selects which grids the letters they want belong to. The artificial intelligence algorithm is then able to predict the word or sentence they are trying to say.(标签显示了四个网格的信件,其中每个匹配不同的眼球运动。通过向上、向下、向左或向右看,说话者可以选择他们想要的字母属于哪个网格。然后,人工智能能够预测出他们想说的单词或句子。)故选C。

【7题详解】

写作意图题。文章介绍了程序员新开发的GazeSpeak应用程序,对ALS患者有很大的帮助,与目前ALS患者输入系统的不足相比,GazeSpeak价格实惠,重量轻,更环保。由此可知作者写这篇文章的目的是为一款新的应用程序做广告,故选A。

C

On the day the tornado hit, there was no indication severe weather was on its way—the sky was blue and the sun had been out. The first alert my husband, Jimmy, 67, and I, 65, got came around 9 p.m., from some scrolling text on the TV Jimmy was watching. He ran upstairs to find me in our third-floor bedroom, and we changed the channel from the presidential primary debate I had been watching to our local Pensacola, Florida, station.

No sooner had we found coverage of the tornado than it was on top of us. It was the loudest thing I have ever heard. The bones of the house shook, and the power went out. Pink insulation flew into the room from a trapdoor to the attic, and the wind began to roar through the house.

I didn’t know how or if we would make it down the steps. It felt as if there were no floor underneath me as the wind lifted me off my feet. I gripped the banister (栏杆) and tried to move forward, but this intense pressure held me in place.

By the time I reached the closet, the tornado had been over us for about a minute. Jimmy pushed me down to the closet floor, but he couldn’t get inside himself because of the wind. I gripped Jimmy’s arm. My knees and scalp were full of glass, but in that moment, I felt no pain.

All of a sudden, Jimmy lifted off his feet like people in tornadoes do in the movies. I thought he was gone. And then everything stopped. He landed on his feet. In those first quiet moments, I couldn’t believe it was over. Jimmy said he’d go outside to check. “No,” I said. “Don’t leave me.”

Our neighbor says the storm lasted four minutes. In that time, four of the twelve town houses in our unit were completely destroyed. Of the houses left standing, ours suffered the most damage. Amazingly, none of us were severely injured.

8. How is the text organized?

A. In order of time.    B. In order of frequency.

C. In order of preference.    D. In order of importance.

9. What can we infer from the first paragraph?

A. We didn’t get the alert until we began to watch TV.

B. The weather was severe on the day the tornado hit.

C. We changed the channel to find out what was happening.

D. The author was sleeping when the tornado came.

10. From the text, we can find the author was the following except ________.

A. fearful    B. courageous

C. senseless    D. determined

11. What does the underlined sentence mean?

A. The author had no sense of pain.

B. The author was absorbed in saving her husband and extremely worried about her husband.

C. The author was fearful that her knees and scalp were full of glass.

D. The author was terrified in that moment.

【答案】8. A    9. C    10. C    11. B

【解析】

这是一篇记叙文。文章作者描述了自己亲身经历的一次龙卷风

【8题详解】

语篇结构题。文章作者描述了自己亲身经历的一次龙卷风,其中有明显的时间标志,The first alert my husband, Jimmy, 67, and I, 65, got came around 9 p.m. No sooner had we found coverage of the tornado than it was on top of us. By the time I reached the closet, the tornado had been over us for about a minute. And then everything stopped.In that time, four of the twelve town houses in our unit were completely destroyed.由此可知文章是按照时间顺序讲述的,故选A。

【9题详解】

推理判断题。答案定位在第一段and we changed the channel from the presidential primary debate I had been watching to our local Pensacola, Florida, station.(我们把电视频道从我一直在看的总统初选辩论转到我们佛罗里达州彭萨科拉当地的电视台。)由此推断出我们转换电视频道是为了寻找发生了什么事情,故选C。

【10题详解】

推理判断题。根据作者在经历灾难时的表现I gripped the banister (栏杆) and tried to move forward, but this intense pressure held me in place. I gripped Jimmy’s arm. My knees and scalp were full of glass, but in that moment, I felt no pain. Jimmy said he’d go outside to check. “No,” I said. “Don’t leave me.” (我紧紧抓住栏杆,想往前走,但这种巨大的压力把我按捺住了。我紧紧抓住吉米的胳膊。我的膝盖和头皮充满了玻璃,但在那一刻,我没有感到疼痛。吉米说他要出去看看。“不,”我说。“不要离开我”。可推断出作者对龙卷风的害怕,对抗龙卷风的勇敢还有拯救丈夫的坚毅,文章中都提到了。A. fearful害怕的;B. courageous 有胆量的;C. senseless无知觉的;D. determined坚决的,故选C。

【11题详解】

推理判断题。根据上下文可知,突遇龙卷风,作者的丈夫处于危险之中。由此推知划线部分的句子意思是作者一心扑在救她的丈夫上,非常担心她的丈夫,以至于被玻璃划伤都感觉不到疼痛,故选B。

第二节(共5个小题;每小题2分,满分10分)

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

The "best years of your life"? Maybe not, but you can learn to make the most of your high school days.

___12___. Whether it's having a computer, having friends, having a good supply of food, a bed to sleep on, family that loves you, or simply being born in this world. Remember that the point of life is for you to enjoy it. Be happy, and life will reward you. Remember that these are the last few years you will be able to enjoy yourself without having to worry about the responsibility of an adult, but make sure you prepare yourself for when you do become one.

Choose your friends wisely. You don't have to be popular and have a gazillion friends to be happy. _____13_____. Try to have friends that like you who you are, not just because you are wearing a certain brand of shoes or something like that.

Keep your grades up. ____14____. This also sets you up to get into a college you want to go to, which in turn prepares you for a career you will enjoy, improving your quality of life in the future.

___15___. Video games, for example, are good if you're the type who can get into that kind of thing. You should also find a hobby that is meaningful or practical. Use your "hobby time" to either A) Volunteer (to gain practical skills for college apps, job resumes, and scholarships) B. Learn an instrument, or get into something else in the creative field like painting or dance, because this is the time to start developing and uncovering passions that might otherwise lie dormant.

Work at a job you can enjoy._____16_____. When you do get out of college, interviewing companies will look at your prior work experience. This will look great on your resume. If you can't find work, especially in this hard economic time, volunteer or make your own job.

A. You can pursue interests you enjoy.

B. Learn to appreciate small things.

C. Having a healthy body leads to a healthy and happy mind.

D. There is nothing more satisfying than seeing your hard work pay off.

E. Working is a great way to gain experience and to meet other people.

F. Being confident in your appearance makes you more confident in other areas.

G. In fact, many of the "friends" you have when you are popular are not true friends.

【答案】12. B    13. G   

14. D    15. A   

16. E

【解析】

这是一篇议论文。文章作者告诉我们如何好好分享青少年时期的生活。

【12题详解】

下文Whether it's having a computer, having friends, having a good supply of food, a bed to sleep on, family that loves you, or simply being born in this world. Remember that the point of life is for you to enjoy it.说无论是有一台电脑,有朋友,有充足的食物,有床睡觉,有爱你的家人,或者只是出生在这个世界上。记住,生活的意义在于享受生活。该空引出下文,B选项“学会欣赏小事”切题,故选B。

【13题详解】

上文You don't have to be popular and have a gazillion friends to be happy.说你不需要受欢迎,也不需要有无数的朋友才能快乐。下文Try to have friends that like you who you are, not just because you are wearing a certain brand of shoes or something like that.说试着交一些喜欢你的朋友,而不仅仅是因为你穿了某种牌子的鞋或类似的东西。该空承上启下,G选项“事实上,当你很受欢迎的时候,你拥有的很多“朋友”并不是真正的朋友”切题,故选G。

【14题详解】

上文Keep your grades up.说保持你的成绩。下文This also sets you up to get into a college you want to go to, which in turn prepares you for a career you will enjoy, improving your quality of life in the future.说这也会让你进入一所你想上的大学,从而为你将来的职业生涯做好准备,提高你的生活质量。该空承上启下,D选项“没有什么比看到你的努力得到了回报更令人满意的了”切题,故选D。

【15题详解】

下文Video games, for example, are good if you're the type who can get into that kind of thing.说举个例子,如果你是那种可以玩电子游戏的人,那么电子游戏就是不错的选择。该空引出下文,A选项“你可以追求你喜欢的兴趣”切题,故选A。

【16题详解】

上文Work at a job you can enjoy.做一份你喜欢的工作。下文When you do get out of college, interviewing companies will look at your prior work experience.说大学毕业后,面试公司会看你之前的工作经验。该空承上启下,E选项“工作是获得经验和结识他人的好方法”切题,故选E。

第三部分:语言运用(共两节,满分45分)

第一节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)

阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。

I was walking around in a Big Bazar store, ___17___ I saw a Cashier talking to a boy who couldn’t have been more than 5 or 6 years old. The Cashier said, “I’m sorry, but you don’t have enough money to buy this ___18___.”  Then the little boy ___19___ to me and asked, “Uncle, are you sure I don’t have enough money?”

I counted his cash and replied, “You don’t have enough money, my dear.”  I asked him who he wished to give this doll to.  “It’s the doll ___20___ my sister loved most. I wanted to ___21___ her for her Birthday.” His eyes were so ___22___ while saying this.

“My Sister has gone to be with God. Daddy says that Mommy is going to see God very soon too, so I thought that she could ___23___ the doll to give it to my sister.” My ___24___ nearly stopped. Then he showed me a very nice ___25___ of him. He then told me “I want mommy to take my picture with her.

I quickly ___26___ my wallet and said to the boy. “Let’s ___27___ again,” I added some of my money to his, ___28___ him seeing. There was enough for the doll and even some spare money.

The little boy said, “Thank you God for giving me enough money!” Then he looked at me and added, “I also wanted to buy a white ___29___ for my mommy. He gave me enough to buy it.”

I finished my shopping in a totally ___30___ state from when I started. I couldn’t get the little boy out of my ___31___.

Two days after this encounter with the little boy, I read in the newspaper that the young woman had passed away. I couldn’t ___32___ myself. I bought a bunch of white roses and went to the ___33___ home . She was there, in her coffin, holding a beautiful white rose in her hand with the photo of the little boy and the doll placed ___34___ her chest.

The ___35___ that the little boy had for his mother and his sister is ___36___, to this day, hard to imagine. (358)

17. A. as    B. while    C. when    D. before

18. A. flower    B. doll    C. card    D. watch

19. A. smiled    B. turned    C. begged    D. referred

20. A. that    B. what    C. which    D. how

21. A. gift    B. offer    C. provide    D. mail

22. A. big    B. bright    C. sad    D. happy

23. A. find    B. send    C. bring    D. take

24. A. mind    B. heart    C. feet    D. feeling

25. A. drawing    B. photo    C. letter    D. present

26. A. reached for    B. looked for    C. found out    D. reached out

27. A. confirm    B. decide    C. think    D. check

28. A. with    B. beyond    C. without    D. by

29. A. vase    B. coat    C. doll    D. rose

30. A. different    B. sad    C. depressed    D. similar

31. A. thought    B. mind    C. memory    D. sense

32. A. stop    B. persuade    C. help    D. bother

33. A. meeting    B. party    C. funeral    D. tomb

34. A. beside    B. above    C. over    D. in

35. A. love    B. care    C. warmth    D. mercy

36. A. ever    B. never    C. yet    D. still

【答案】17. C    18. B    19. B    20. A    21. A    22. C    23. D    24. A    25. B    26. A    27. D    28. C    29. D    30. A    31. B    32. A    33. C    34. C    35. A    36. D

【解析】

【分析】

这是一篇记叙文。文章主要讲了作者在商场附近遇到一个给妹妹买洋娃娃的小男孩,通过对话知道这个小男孩的妹妹已经去世了,母亲也不久于人世。被感动的作者偷偷的帮这个小男孩凑足了钱,让他实现了自己的愿望。

【17题详解】

考查连词辨析句意:我在一个大商场里闲逛,就在那时,看见一个收银员在和一个不超过五六岁的小男孩说话。A. as作为;B. while当…时候(和延续性动作连用);C. when当…时(既可以和延续性动作连用,也可以和短暂性动作连用);D. before在…之前,故选C。

【18题详解】

考查名词辨析。根据I asked him who he wished to give this doll to.可知这里意思是对不起,你没有足够的钱买这个洋娃娃。A. flower花;B. doll洋娃娃;C. card卡片;D. watch手表,故选B。

【19题详解】

考查动词辨析。根据and asked, “Uncle, are you sure I don’t have enough money?”可知然后,这个小男孩转向我,问我。A. smiled微笑;B. turned转头;C. begged乞求;D. referred提及,故选B。

【20题详解】

考查强调句。句意:它正是我妹妹喜欢的洋娃娃。把It’s 和该空去掉,这个句子经过调整语序变成my sister loved the doll most.语义清晰完整,所以这是一个强调句,强调句的基本结构是:it is / was + 被强调部分 + that + 句子的其他成分,故选A。

【21题详解】

考查动词辨析。句意:我想赠送给她做生日礼物。A. gift向…赠送;B. offer提供;C. provide提供;D. mail邮寄,故选A。

【22题详解】

考查形容词辨析。小男孩想要给自己的妹妹买个洋娃娃,但却买不起,所以他一定很难过。A. big大的;B. bright明亮的;C. sad难过的;D. happy高兴的,故选C。

【23题详解】

考查动词辨析。根据My Sister has gone to be with God. Daddy says that Mommy is going to see God very soon too可知这里意思是我妹妹去和上帝在一起了。爸爸说妈妈很快也要去见上帝了,所以我想她可以把娃娃带给我的妹妹。A. find找到;B. send发送;C. bring带来;D. take带,故选D。

【24题详解】

考查名词辨析。句意:我的思维几乎停止了。A. mind思维;B. heart心脏;C. feet脚;D. feeling感觉,故选A。

【25题详解】

考查名词辨析。在下文He then told me “I want mommy to take my picture with her.中发现关键词my picture,可知这里意思是然后他给我看了一张他的漂亮照片。A. drawing图画;    B. photo照片;C. letter信;D. present礼物,故选B。

【26题详解】

考查动词短语辨析。根据I added some of my money to his, ___12___ him seeing.可知我快速伸手去拿我的钱包。A. reached for伸手去拿;B. looked for寻找;C. found out找出; D. reached out伸出,故选A。

【27题详解】

考查动词辨析。句意:让我们再次检查。A. confirm确认;B. decide决定;C. think想;D. check检查,故选D。

【28题详解】

考查介词辨析。根据The little boy said, “Thank you God for giving me enough money!”可知我把我的钱添加到他的钱里,没有让他看到。A. with用;B. beyond超过;C. without没有;D. by通过,故选C。

【29题详解】

考查名词辨析。根据She was there, in her coffin, holding a beautiful white rose in her hand with the photo of the little boy and the doll placed ___18___ her chest.可知这里意思是我也想给我的妈妈买一只白玫瑰。A. vase花瓶;B. coat外套;C. doll洋娃娃;D. rose玫瑰,故选D。

【30题详解】

考查形容词辨析。根据I couldn’t get the little boy out of my ___15___.可知我在完全不同的状态下完成了购物。A. different不同的;B. sad难过的;C. depressed沮丧的;D. similar相似的,故选A。

【31题详解】

考查名词辨析。句意:小男孩一直萦绕在我的脑海中。 A. thought想法;B. mind头脑;思维;C. memory记忆;D. sense感觉,故选B。

【32题详解】

考查动词辨析。根据I bought a bunch of white roses and went to the ___17___ home . 可知我无法阻止自己。A. stop阻止;B. persuade劝说;C. help帮助;D. bother打扰,故选A。

【33题详解】

考查形容词辨析。根据She was there, in her coffin, holding a beautiful white rose in her hand with the photo of the little boy and the doll placed ___18___ her chest.可知我买了一束白玫瑰去了殡仪馆。A. meeting会议;B. party聚会;C. funeral丧葬的;D. tomb坟墓,故选C。

【34题详解】

考查介词辨析。她在那里,躺在棺材里,手里拿着一朵美丽的白玫瑰,小男孩的照片和洋娃娃放在她的胸前。A. beside在旁边;B. above超过;C. over在…之上;D. in在…之内,故选C。

【35题详解】

考查名词辨析。句意:这个小男孩对他的母亲和妹妹的爱直到今天仍然难以想象。A. love爱;    B. care关怀;C. warmth温暖;D. mercy怜悯,故选A。

【36题详解】

考查副词辨析。句意:这个小男孩对他的母亲和妹妹的爱直到今天仍然难以想象。A. ever曾经;B. never决不;C. yet然而;D. still仍然,故选D。

【点睛】完形填空的解题技巧之一就是要根据上下文来学会“推理”出最佳选项。同学们要遵循“上下求索”的原则来查找信息。例如,小题2在下文内容I asked him who he wished to give this doll to.找到关键词“doll”,可知这里意思是对不起,你没有足够的钱买这个洋娃娃。A. flower花;B. doll洋娃娃;C. card卡片;D. watch手表,故选B。小题17在下文内容She was there, in her coffin, holding a beautiful white rose in her hand with the photo of the little boy and the doll placed ___18___ her chest.中找到关键词“in her coffin”,可知我买了一束白玫瑰去了殡仪馆。A. meeting会议;B. party聚会;C. funeral丧葬的;D. tomb坟墓,故选C。

第II卷

第三部分:语言运用(共两节,满分45分)

第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

Shanghai Disney Resort, the first Disneyland in China Mainland and the sixth in the world, ____37____(open) to tourists on June 16th ,2016. Actually, all Chinese have been looking for it for quite a long time. This theme park, _____38_____is based on cartoon stories , uses the_____39_____advanced technology to provide visitors with a brand new experience of thrill and fun. What is unique to the park is a beautiful garden in the centre _____40_____(cover) an area of 46,000 square meters. The idea was got from a Chinese element and it becomes a hit among the tourist from all over the world._____41_____is certain that Shanghai Disney Resort will be a best place for fun and study as_____42_____.

Visitors can buy tickets at the park’s _____43_____(enter), but tickets are also ___44___(availability) online. Meanwhile, large groups can also get the group admission rate. All the hotels nearby provide_____45_____shuttle service to the park for the convenience of the travelers. If you go by car, the park is_____46_____easy reach of the freeway and it is indeed convenient.

In short, it will be a nice option for your short holiday.

【答案】37. was opened   

38. which    39. most   

40. covering   

41. It    42. well   

43. entrance   

44. available   

45. a    46. within

【解析】

这是一篇说明文。文章介绍了上海迪士尼乐园的各种游乐设施,上海迪士尼乐园是一个娱乐和学习的最佳场所。

【37题详解】

考查时态和语态。根据时间状语on June 16th ,2016.可判断出是发生在过去的事情,用一般过去时,Shanghai Disney Resort与open之间是被动关系,用被动语态,所以填was opened。

【38题详解】

考查非限制性定语从句。_____2_____is based on cartoon stories是一个非限制性定语从句,This theme park是先行词,关系词在从句中作主语,指物,所以填which。

【39题详解】

考查最高级。句意:这个主题公园以卡通故事为基础,运用最先进的技术为游客提供全新的刺激和乐趣体验。文中表示“最先进的”,且前面有the,用最高级,所以填most。

【40题详解】

考查非谓语动词。cover的逻辑主语是a beautiful garden,它们之间是主动关系,用现在分词作定语,所以填covering。

【41题详解】

考查形式主语。主语从句that Shanghai Disney Resort will be a best place for fun and study as_____6_____.是句子真正的主语,前面用形式主语,所以填it。

【42题详解】

考查固定短语。句意:可以肯定的是,上海迪士尼乐园也将是一个娱乐和学习的最佳场所。as well也;同样地,该短语是固定短语,所以填well。

【43题详解】

考查名词。句意:游客可以在公园的入口处买票,也可以在网上购票文中表示“在公园的入口处”,用名词,所以填entrance。

【44题详解】

考查形容词。句意:游客可以在公园的入口处买票,也可以在网上购票。该空作are之后的表语,用形容词,所以填available。

【45题详解】

考查冠词。句意:为了方便游客,附近所有的旅馆都提供一种往返公园的班车服务。泛指“一种往返大巴服务”,shuttle的首字母发音是辅音,所以填不定冠词a。

【46题详解】

考查介词。句意:如果你开车去,公园离高速公路很近,而且非常方便。表示“在…之内”,所以填within。

第三部分:写作(共两节,满分40分)

第一节:应用文写作(满分15分)

47.假设你叫李华, 最近在某英文购物网站上购买了一双鞋子,但出现了一些问题。请给网站写一封投诉信, 包括以下内容:

1.写信的目的;

2.投诉内容:

 

申购情况

实际情况

颜色

黑色

白色

号数

9

8.5

到货日期

4月10日

4月20日

 

3.要求:重新邮寄或退款;

4.询问:若寄回, 谁承担寄费?

注意:1.词数80左右;

2.可以适当增加细节,以使行文连贯;

3.开头语已经为你写好。

Dear Sir,

I’m writing to complain about a pair of sneakers I recently purchased from your website. _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Thank you for your consideration.

Yours sincerely,

Li Hua

【答案】Dear Sir,

I’m writing to complain about a pair of sneakers I recently purchased from your website. What I ordered was a pair of black size-nine shoes but I received a pair of white, size-8.5 shoes instead. Worse still, there was a ten-day delay in delivering my shoes, which should have been received on April 10.

For the above reasons, I demand either a new pair of black size-nine shoes be posted to me immediately or I be given a full refund. Also, if I send back the wrong shoes, will your company pay for the postage?

Thank you for your consideration.

Yours sincerely,

Li Hua

【解析】

【分析】

这篇书面表达属于应用类作文,要求写一封投诉信

【详解】第1步:根据提示可知,假设你叫李华, 最近在某英文购物网站上购买了一双鞋子,但出现了一些问题。请给网站写一封投诉信。人称为第一人称,时态应为一般过去时和一般将来时。

2步:根据写作要求,确定关键词(组),如:order订购,worse still更糟糕的是,delay延期,demand要求,a full refund全额退款,send back退还,pay for为…而付钱

3步:根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。

4步:连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰,保持整洁美观的卷面是非常重要的。

【点睛】作者在范文中使用了较多高级表达方式,如:Worse still, there was a ten-day delay in delivering my shoes, which should have been received on April 10. 定语从句的运用;For the above reasons, I demand either a new pair of black size-nine shoes be posted to me immediately or I be given a full refund.宾语从句的运用。本文内容完整,语言规范,语篇连贯,词数适当。另外全文中没有中国式英语的句式,显示了很高的驾驭英语的能力,文章思路清晰、层次分明,上下句转换自然,为文章增色添彩。

第二节:概要写作(满分25分)

48.阅读下面短文,根据其内容写一篇60词左右的内容概要。

You may know all about vitamin C,but do you know why vitamin D is also important to your body?Experts from the Children's Hospital in Boston,US,have said that some teens don't get enough of this important nutrient.

Vitamin D can help bones and muscles grow strong and healthy.If a person is short of vitamin D,he or she may have problems like rickets(佝偻病)and osteoporosis.Rickets is mainly found in children.Osteoporosis,the thinning of bone,is a common problem as people get older.

Studies in these years have found that vitamin D may also have other uses.If someone is short of vitamin D, he may have heart problems or die from some cancers.

The easiest way to get vitamin D is from sunlight.But many people worry about getting skin cancer and skin damage from the sun.Also, even skin color has an influence.Darker skinned people get less vitamin D than lighter skinned people.Older people get less vitamin D than younger people.You can also get it from foods.Some food such as cheese and egg yolks (蛋黄) have some vitamin D.But most of vitamin D in the American diet comes from food like milk with the vitamin added.

Now more doctors are testing for vitamin D in their patients.But some doctors worry that if people take too much vitamin D, it might be bad for their body.At the same time, skin doctors tell people to be careful with sunlight.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

【答案】Vitamin D is as important as vitamin C which you have known better.(要点1)Vitamin D can help bones and muscles grow strong and healthy and help you decrease the risk of having heart problems or dying from some cancers.(要点2)You can get vitamin D from sunlight or food easily.(要点3)But taking too much vitamin D is also not a good thing for people.(要点4)(63 words)

【解析】

【分析】

这是一篇说明文。文章主要讲了维生素D和维生素C一样重要。维生素D可以帮助骨骼和肌肉强壮和健康,帮助你降低患心脏病或死于某些癌症的风险。你可以很容易地从阳光或食物中获得维生素D。但是摄取过多的维生素D也不是一件好事。

【详解】这道题目要求根据给出的文章写一篇60词左右的内容概要。首先要认真阅读文章,注意复合句的理解,通过阅读可知这篇文章主要讲了维生素D和维生素C一样重要。维生素D可以帮助骨骼和肌肉强壮和健康,帮助你降低患心脏病或死于某些癌症的风险。你可以很容易地从阳光或食物中获得维生素D。但是摄取过多的维生素D也不是一件好事。其次,要注意文章中的四个要点都需要包括。最后,要注意词数,60词左右。

【点睛】作者在范文中使用了较多高级表达方式,如:Vitamin D is as important as vitamin C which you have known better.定语从句的运用。本文内容完整,语言规范,语篇连贯,词数适当。另外全文中没有中国式英语的句式,显示了很高的驾驭英语的能力,文章思路清晰、层次分明,上下句转换自然,为文章增色添彩。

 

 

 

 

 


免费资料下载额度不足,请先充值

每充值一元即可获得5份免费资料下载额度

今日免费资料下载份数已用完,请明天再来。

充值学贝或者加入云校通,全网资料任意下。

下载确认

云校通余额已不足,请提醒学校管理员续费,本次下载所需学贝将从您的个人账户扣除。

当日云校通个人额度已用完,请明天再来,本次下载所需学贝将从您的个人账户扣除。

您当前为云校通用户,下载免费
下载需要:
本次下载:免费
账户余额:0 学贝
首次下载后15天内可免费重复下载
立即下载
  • 充值下载
  • 扫码直接下载
  • 下载需要:0 学贝 账户剩余:0 学贝
    学贝可用于下载教习网 400万 精选资源,300万 精选试题,在线组卷
  • 想免费下载此资料?完善资料,立得50学贝
微信扫码注册

微信扫码,快速注册

注册可领 50 学贝

手机号注册注册可领 50 学贝
手机号码

手机号格式错误

手机验证码获取验证码

手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

设置密码

6-20个字符,数字、字母或符号

注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
QQ注册
手机号注册
微信注册

注册成功

返回顶部
返回
顶部
广州市从化区第六中学