备课
  • 备课
  • 试题
上传文档赚现金

杭州专版2020中考英语复习方案第一篇教材考点梳理课时训练02Units5_9七上试题人教新目标版

试卷
新用户领50学贝免费下载
立即下载
加入资料篮
温馨提示:部分包含数学公式或PPT动画的文件,查看预览时可能会显示错乱或异常,文件下载后无此问题,请放心下载。
杭州专版2020中考英语复习方案第一篇教材考点梳理课时训练02Units5_9七上试题人教新目标版01
杭州专版2020中考英语复习方案第一篇教材考点梳理课时训练02Units5_9七上试题人教新目标版02
杭州专版2020中考英语复习方案第一篇教材考点梳理课时训练02Units5_9七上试题人教新目标版03
杭州专版2020中考英语复习方案第一篇教材考点梳理课时训练02Units5_9七上试题人教新目标版04
杭州专版2020中考英语复习方案第一篇教材考点梳理课时训练02Units5_9七上试题人教新目标版05
还剩1页未读,继续阅读
下载需要5学贝
加入资料篮
立即下载
资料简介 展开

课时训练(二) Units 5-9 (七上)

 (限时:30分钟)

Ⅰ.[2019·北京改编] 阅读理解

Blue Lightning

Sally loved cars more than anything else. This spring she thought of building a go-kart to enter for the Go-Go Race. So she asked her dad for help.

“Well,” he said. “How about this: you do some research first and then come back to me with a design?”

A week later, Sally brought her notes and drawings to Dad. She named her go-kart “Blue Lightning”. Dad looked over her work, thinking. “Well, that's inter-esting,” he said. “Have a try. Just build Blue Lightning as you've designed.”

Over three weekends of hard work, Sally turned her design into a real, working go-kart and painted it light blue. Dad asked her to take it for a test drive. Sally agreed.

After she did that, Sally drove back to Dad. “Well,” she said. “Now I know why you wanted me to have a test drive.”

“Oh, do you?” he said. “Please share.”

“When I drove fast, there was a lot of pushback,” she said. “I think it's because of the lightning bolt(闪电) shape.”

“Very good!” Dad said.

“So, why didn't you tell me about that problem in the first place?” Sally asked.

Dad laughed. “Where's the fun in that? If you give a man a fish, he'll eat for a day. But if you teach a man to fish, he'll eat for a lifetime.”

Sally said, “I see. Anyway, designing is half the fun!”

Dad smiled. “Good. Sometimes, learning happens during the process. We learn how to do something right by doing it a few times first and making mistakes along the way.”

That encouraged Sally and she worked even harder. When she showed Dad her new go-kart, he nodded with pride.

Finally came the race. Sally wasn't worried about whether she would win—in her mind, she had already won, by building something better than ever before.

1.Sally thought of building a go-kart to     . (  ) 

A.practice driving  B.enter for a race

C.play with friends  D.do some research

2.What did Sally's dad ask her to do after she built the go-kart? (  )

A.To have a test drive. 

B.To take a good rest.

C.To give it a cool name. 

D.To paint it light blue.

3.Which of the following statements is not true according to the passage? (  )

A.In fact Sally won the Go-Go Race at last.

B.Sally built her go-kart as she had designed.

C.Sally's dad didn't tell her about that problem at first.

D.Sally's dad was proud of his daughter when he saw her new go-kart.

4.Sally's story mainly tells us that     . (  ) 

A.winning a race is important 

B.fishing brings us a lot of fun

C.driving experience is necessary 

D.learning happens during the process

Ⅱ. 完形填空

  When I was little, my family used to move very often. Before I could even get to know my schoolmates well, my family was on the move again. I became very  1  because of this. 

  But a girl with dark skin and long shiny hair changed me. She is very outgoing and happy.

  She is always smiling, like a beautiful sunflower following the sun. Without  2 , I enjoyed being with her and soon we became good friends. As time went by, I gradually became a  3  girl. But this joyful period didn't last long. We  4  different colleges. I felt like I had gone back to my always-on-the-move childhood. I felt  5  and helpless and I was afraid that I would  6  her as my best friend. She stayed calm and said to me, “Rain, you can achieve more than I do, so  7  to your dreams and make a big effort! Real friendship doesn't fade and we will be best friends forever.” Maybe she didn't realize what a great  8  she was to me at that time. 

  However, it turned out that my worries were well-founded. I felt that the  9  between us was getting bigger and bigger. One day, she sent me a text message happily telling me that she had fallen in love with a handsome boy in her class. I felt happy for her, but  10  I was secretly worried about our friendship. I  11  her several times to tell her to think carefully about her relationship with the boy, but I got no more messages from her. I felt sad that perhaps our friendship would die. I had almost given up hope  12  she visited me at my campus(校园) a week later. She looked weak  13  was wearing the most beautiful smile. She gave me a big hug and said, “I'm sorry. I want to be myself and your friend forever!” We cried together,  14  seeing the people walking past. She told me about her sad story, and we knew we had gone back to  15  it was before. 

  Now I strongly believe that distance and time can't separate you from a friend. If you care enough about each other, friendship never fades.

(  )1.A.silent   B.disappointed C.outgoing   D.crazy

(  )2.A.help   B.friends   C.doubt    D.family

(  )3.A.happy   B.lucky   C.helpful    D.successful

(  )4.A.went   B.got   C.reached   D.entered

(  )5.A.scared   B.strange   C.shy    D.homesick

(  )6.A.leave   B.miss   C.lose    D.develop

(  )7.A.look forward  B.hold on   C.pay attention  D.add up

(  )8.A.influence  B.example  C.encouragement  D.wonder

(  )9.A.difference  B.distance  C.misunderstanding D.sense

(  )10.A.once in a while B.to my surprise C.at the same time  D.in that case

(  )11.A.visited   B.messaged  C.telephoned   D.wrote

(  )12.A.while   B.until   C.and    D.as

(  )13.A.and   B.but   C.however   D.though

(  )14.A.as    B.by    C.without    D.like

(  )15.A.what   B.when   C.where    D.how

Ⅲ. 语法填空

  阅读下面的材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

  We all know that a good night's rest helps us stay healthy. After we sleep for 7 or 8 hours in bed and wake up next morning, our mind is better prepared 1.    (memorize) and learn something. 

  But what about getting a rest during 2.     middle of the day? 

  Scientists say, “Short periods of sleep, napping(小睡), may help learning and memory. Napping can help your children learn 3.    (well). It can also help older people remember longer.” 

  Take China 4.     an example. Chinese people are used to napping after lunch. 

  Recently researchers made a survey among nearly 3,000 Chinese people over 65 years old. The researchers asked them 5.     they napped and for how long. They found that about 60 percent of 6.    (they) took a nap and they napped for 60 to 90 minutes. The research shows that napping for about an hour is the best.  

However, these are the 7.    (find) for those over the age of 65. Doctors say that napping for about an hour may be too long for young and healthy people. And they believe that half an hour is enough to stop young and

8.    (health) people from feeling tired. 9.     doing so, it will help them stay awake. 

  Doctors also say,“If you have trouble falling 10.     (sleep) at night, take a daytime nap for less than 45 minutes and don't nap after 3 p.m.” 

Ⅳ. 单词拼写

  根据下列句子及所给的首字母,写出各单词的正确、完全形式(每空限填一词)。

1.This kind of special noodles t     so delicious that I can't help asking for more. 

2.My father likes c     stamps very much. What about your father? 

3.It's r     hard outside. Take an umbrella with you. 

4.This skirt doesn't f     me. Please give me another one. 

5.We may meet difficulties in life. L    , there are always some kind people offering us help. 

6.The boy fell behind, so he had to run to c     up with his father. 

7.Harry doesn't take the medicine when he catches a cold. He a     believes that body is able to fight it by itself. 

8.Math is d     for me, but I think it's very interesting. 

9.To keep h    , you'd better exercise every day and eat more fruit and vegetables. 

10.It's a r     and peaceful place near a lake. 

 

 


参考答案

Ⅰ.[主旨大意]本文讲述了萨利制作微型赛车参加比赛的故事。在这个过程中,爸爸并没有直接帮助她,而是鼓励她在过程中学习,从失败中学习,最后萨利能坦然地面对比赛了,因为在准备比赛的过程中,她已经学到了很多。

1.B 细节理解题。根据第一段中的“This spring she thought of building a go-kart to enter for the Go-Go Race.”可知,萨利想制作微型赛车是为了参加比赛。故选B。

2.A 细节理解题。根据文章中的“Over three weekends of hard work, Sally turned her design into a real, working go-kart and painted it light blue. Dad asked her to take it for a test drive.”可知,做好这个微型赛车后,她爸爸让她做一次试驾。故选A。

3.A

4.D 主旨大意题。通过萨利的故事,作者告诉我们应该从错误中学习,在过程中学习。故选D。

Ⅱ.[主旨大意]本文作者讲述了自己的交友经历,告诉我们,距离和时间不能把真正的朋友分开。如果彼此足够关心,友谊永远不会褪色。

1.A 考查形容词辨析。silent安静的;disappointed失望的;outgoing外向的;crazy疯狂的。根据和下文同学的对比“But a girl with dark skin and long shiny hair changed me. She is very outgoing and happy.”可知silent符合句意,故选A。

2.C 考查名词辨析。help帮助;friend朋友;doubt疑惑;family家庭。without doubt“毫无疑问;无疑地”。根据句意语境,可知ABD三项意思都不合句意,故选C。

3.A 考查形容词辨析。happy高兴的,快乐的;lucky幸运的;helpful有帮助的;successful成功的。根据下文“But this joyful period didn't last long.”可知选A。

4.D 考查动词辨析。went去;got得到;reached 到达;entered进入。different colleges“不同的大学”。根据句意语境,可知enter符合句意,故选D。

5.A 考查形容词辨析。scared害怕的;strange陌生的,奇怪的;shy害羞的;homesick想家的。and“和”,表并列,连接并列结构;根据and helpless,可知选A。

6.C 考查动词辨析。leave离开;miss想念;lose失去;develop发展。根据下文“Real friendship doesn't fade and we will be best friends forever.”可知lose符合句意,故选C。

7.B 考查动词短语辨析。 look forward to期待;hold on to坚持;pay attention to注意;add up to总计,合计。根据“…and make a big effort!”可知“坚持梦想”符合句意,故选B。

8.C 考查名词辨析。influence影响;example例子;encouragement鼓励;wonder奇迹。根据句意语境,可知ABD三项意思不合语境,故选C。

9.B 考查名词辨析。difference差异;distance距离;misunderstanding误会;sense观念。根据下文“she had fallen in love with a handsome boy in her class”可知distance符合句意,故选B。

10.C 考查介词短语辨析。once in a while间或;to my surprise让我吃惊的是;at the same time同时;in that case在那种情况下。but表转折;根据上文“I felt happy for her”可知ABD三项意思都不合句意,故选C。

11.B 考查动词辨析。visited拜访;messaged向(某人)传送(电子信息);telephoned打电话;wrote写。根据下文“but I got no more messages from her”可知选B。

12.B 考查连词辨析。while当……的时候,表示主从动作同时发生;until直到,表时间;and和,表并列;as由于,表原因。本句是时间状语从句,根据句意语境可知until符合句意,故选B。

13.B 考查连词辨析。and和,表并列;but但是,表转折,是非常明显的对比;however然而,表转折,语义比but弱;though尽管,表让步。本句前后是转折关系,根据句意语境,可知but更符合句意,故选B。

14.C 考查介词辨析。as如同;by通过;without没有;like像。根据句意语境,可知ABD三项意思都不合句意,故选C。

15.A 考查连接代词辨析。空白处作was的表语,需用名词或代词,BCD三项都是连接副词,可排除。根据句意结构和语境,可知选A。

Ⅲ.1.to memorize 2.the 3.better 4.as

5.if/whether 6.them 7.findings 8.healthy

9.By 10.asleep

Ⅳ.1.tastes 2.collecting 3.raining 4.fit 5.Luckily 6.catch 7.always 8.difficult 

9.healthy 10.relaxing

 

免费资料下载额度不足,请先充值

每充值一元即可获得5份免费资料下载额度

今日免费资料下载份数已用完,请明天再来。

充值学贝或者加入云校通,全网资料任意下。

下载确认

云校通余额已不足,请提醒学校管理员续费,本次下载所需学贝将从您的个人账户扣除。

当日云校通个人额度已用完,请明天再来,本次下载所需学贝将从您的个人账户扣除。

您当前为云校通用户,下载免费
下载需要:
本次下载:免费
账户余额:0 学贝
首次下载后15天内可免费重复下载
立即下载
  • 充值下载
  • 扫码直接下载
  • 下载需要:0 学贝 账户剩余:0 学贝
    学贝可用于下载教习网 400万 精选资源,300万 精选试题,在线组卷
  • 想免费下载此资料?完善资料,立得50学贝
微信扫码注册

微信扫码,快速注册

注册可领 50 学贝

手机号注册注册可领 50 学贝
手机号码

手机号格式错误

手机验证码获取验证码

手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

设置密码

6-20个字符,数字、字母或符号

注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
QQ注册
手机号注册
微信注册

注册成功

返回顶部
返回
顶部
白小姐四肖必选期期中脑筋急