备课
  • 备课
  • 试题
上传文档赚现金

安徽专版2020中考英语复习方案第一篇教材考点梳理课时训练01StarterUnit1_Unit4七上试题人教新目标版

试卷
新用户领50学贝免费下载
立即下载
加入资料篮
温馨提示:部分包含数学公式或PPT动画的文件,查看预览时可能会显示错乱或异常,文件下载后无此问题,请放心下载。
安徽专版2020中考英语复习方案第一篇教材考点梳理课时训练01StarterUnit1_Unit4七上试题人教新目标版01
安徽专版2020中考英语复习方案第一篇教材考点梳理课时训练01StarterUnit1_Unit4七上试题人教新目标版02
安徽专版2020中考英语复习方案第一篇教材考点梳理课时训练01StarterUnit1_Unit4七上试题人教新目标版03
安徽专版2020中考英语复习方案第一篇教材考点梳理课时训练01StarterUnit1_Unit4七上试题人教新目标版04
安徽专版2020中考英语复习方案第一篇教材考点梳理课时训练01StarterUnit1_Unit4七上试题人教新目标版05
还剩1页未读,继续阅读
下载需要20学贝
加入资料篮
立即下载
资料简介 展开

课时训练(一) Starter Unit 1—Unit 4(七上)

(限时:30分钟)

Ⅰ.单项填空

1. [2019·合肥模拟]There are many books for us to read. We can choose     to start.  

A. it     B. that    C. each    D. one

2.Thank you for     the room for me. 

A.cleaning   B.clean    C.to clean   D.cleaned

3. [2019·新疆]—Whose card is this?

—It is     . My brother Tom gave it to me on my birthday.  

A. my    B. hers    C. ours    D. mine

4. [2019·黄山模拟]All of us are proud that we can live peacefully and happily in China     the umbrella of our powerful country.  

A. from    B. with    C. under    D. to

5.My brother once studied in America for three years, so he can     English very well. 

A.talk    B.speak    C.say    D.tell

6.[2020·原创]Lisa, I hope you can help me     who broke the window. 

A.look for        B.care about

C.make up        D.find out

7.[2020·原创]—What about buying     flowers for our new math teacher? 

—OK. That's a good idea.

A.much    B.that    C.some    D.any

8. [2019·桐城二模]—Does your brother like playing football?

—Not really. He     watches football matches.  

A. often         B. always

C. sometimes        D. seldom

9.Sally considers Huainan to be her second     because she has lived here for 13 years. 

A.family    B.house    C.home    D.room

10.—If you're free tonight, how about having dinner together?

    . 

A.It doesn't matter       B.That's right

C.All right        D.Not at all

Ⅱ.[2019·合肥瑶海一模]完形填空

  When he was 16, his father seriously said to him, “I'll give you whatever you want before you are 18. But after  11 ,I won't care much about you, and you should give me  12  I want.” When his 18th birthday was coming, the young man  13  thinking about looking for a job. He sent his résumés(简历) to many companies on the Internet, but there  14  no reply.  

  By chance, one of his friends  15  for someone, who could carry eggs in the supermarket for one yuan a box. Facing lots of difficulties in getting a job, he said, “I'll take this job. At least I can make some money  16  the cost of my car.” Then every day, he drove his car to work in the supermarket. He did that for three months.  

  Later, he heard  17  a newspaper was looking for a network teacher. So he asked for it. But they were also  18  about his school education. He showed his skill expertly in front of the computer. He showed the managers web pages he had planned. He started to work the next day, and became the leader of network office in a year.  

  And now,  19  23-year-old man is a boss. In January, 2005, a book  20  by him for children to tell them to fight all the time.  

(  )11. A. these   B. those    C. this    D. that

(  )12. A. whenever  B. wherever   C. however   D. whatever

(  )13. A. begin   B. began    C. will begin   D. has begun

(  )14. A. are   B. is     C. was    D. were

(  )15. A. looks   B. has looked   C. is looking   D. was looking

(  )16. A. at   B. with    C. for    D. to

(  )17. A. who   B. that    C. when    D. which

(  )18. A. nervous  B. worriedly   C. worried   D. nervously

(  )19. A. the   B. a     C. an    D. /

(  )20. A. was written  B. wrote    C. written    D. was wrote

Ⅲ.[2019·安徽模拟]补全对话

A: What can I do for you?

B: I'd like to buy a T-shirt.

A: 21.     

B: Purple.

A: All right. 22.     

B: Small.

A: What about this one?

B: 23.     

A: Certainly.

B: 24.     It's 598 yuan. That's too much.  

A: But wait a minute. 25.     Everything is at half price.  

B: OK! I'll take it.

A. What size do you wear?

B. I don't like the style.

C. What color do you like?

D. Let me see the price.

E. May I try it on?

F. I'm looking forward to it.

G. There's a sale today.

Ⅳ.阅读理解

  Teenagers are known for being creative and full of new ideas. Let's have a look at these teenage inventions that might change the world.

  Banana leaves usually go bad in two or three days. Tenith Adithyaa, a teenager from India, used UV(紫外线) to make the leaves stay fresh for a year. Tenith thinks that one day the leaves will be used for making plates, cups and other things.

  David Cohen, an American teenager, built an earthworm(蚯蚓) robot. It is able to go into the smallest places, where humans or dogs can't go.

  It will be used for finding people in a fire or an earthquake.

  Remya Jose, a 14-year-old girl from India, found it tiring and boring to handwash clothes in the nearby river. She reused some bicycle parts and created a washing machine that saves time, energy and keeps people fit at the same time.

  Kenneth Shinozuku, a 15-year-old boy from New York, noticed that his grandfather who got Alzheimer's disease(老年痴呆) would often leave home and get lost. So he invented the wearable sensors(感应器) to help people find their family members like his grandfather.

26.What is the passage mainly about? (  )

A.Popular ads. 

B.Useful machines.

C.Strange pictures. 

D.Teenage inventions.

27.How long can banana leaves stay fresh by using UV? (  )

A.A month.        B.A year.

C.A week.        D.A day.

28.The earthworm robot by David Cohen can     .(  ) 

A.make things stay fresh

B.help people wash clothes

C.go into the smallest places

D.take care of the old people

29.Which of the following is TRUE? (  )

A.Plates and cups are made of fresh banana leaves.

B.Remya's washing machine can also keep people fit.

C.David Cohen is a middle school student from India.

D.Kenneth's wearable sensors will keep old people at home.

Ⅴ.回答问题

  Aron Ralston is an American man. He is interested in mountain climbing. He is used to taking risks, and there were many times when Aron almost lost his life because of accidents. On April 26,2003, when he climbed in Utah, he found himself in a very dangerous situation. He struggled(抗争) and fought for five days. At last, he saved his own life but lost his right arm. Even after this experience, he kept on climbing mountains. He also wrote a famous book with a singlearm.

  Aron's story tells us never to give up. Every person has a dream. It makes us do what we are doing, because it's what we believe in. And everyone has moments when life seems too hard, but never stops going like Aron. Our biggest enemies are hiding in us—laziness(懒惰)and doubt. We should be warriors(勇士) of our dreams and goals and we should keep on fighting for them.

30. What is Aron interested in?(不超过10个词)

 

31. How long did Aron struggle to save his life in Utah? (不超过10个词)

  

32. What are the biggest enemies hiding in us? (不超过5个词)

  

Ⅵ.单词拼写

33.Jimmy wants two n    (笔记本) for his lessons. 

34.All the people in Canada are very f    (友好的) and polite. 

35.Please follow the rules. Don't touch these p    (照片) in the museum. 

36.We have shirts in all c    (颜色) for $20 each. 

37.The shoes are m    (我的). My sister bought them for me yesterday. 

 

 


参考答案

Ⅰ.1.D 2.A

3.D 考查物主代词辨析。句意:“这是谁的卡片?”“是我的。我的哥哥Tom 在我生日时给我的。”根据句意判断卡片是“我的”,初步锁定A和D,空后没有名词,应该用名词性物主代词mine,my 是形容词性物主代词,后面需要加名词。故选D。

4.C

5.B 说某种语言用speak。

6.D 7.C 8.D 9.C 10.C

Ⅱ.11—15 DDBCD 16—20 CBCAA

Ⅲ.21—25 CAEDG

Ⅳ.[主旨大意]本文是一篇应用文。文章介绍了几名青少年的发明。

26.D 主旨大意题。根据第一段第二句“Let's have a look at these teenage inventions that might change the world.”可知,文章主要讲的是青少年的发明。故选D。

27.B 细节理解题。根据表格第一栏中的“Tenith Adithyaa, a teenager from India, used UV to make the leaves stay fresh for a year.”可知,使用紫外线可以使香蕉叶保持一年的新鲜度。故选B。

28.C 细节理解题。根据表格第二栏中的第二句“It is able to go into the smallest places, where humans or dogs can't go.”可知,蚯蚓机器人可以去最小的地方。故选C。

29.B 细节理解题。根据表格第三栏中的最后一句“She reused some bicycle parts and created a washing machine that saves time, energy and keeps people fit at the same time.”可知,这台洗衣机可以使人保持健康。故选B。

Ⅴ.30.He is interested in mountain climbing./Mountain climbing.

31.For five days./He struggled (and fought) for five days.

32.Laziness and doubt./They are laziness and doubt.

Ⅵ.33.notebooks 34.friendly

35.photos/pictures 36.colors 37.mine

 

 

免费资料下载额度不足,请先充值

每充值一元即可获得5份免费资料下载额度

今日免费资料下载份数已用完,请明天再来。

充值学贝或者加入云校通,全网资料任意下。

下载确认

云校通余额已不足,请提醒学校管理员续费,本次下载所需学贝将从您的个人账户扣除。

当日云校通个人额度已用完,请明天再来,本次下载所需学贝将从您的个人账户扣除。

您当前为云校通用户,下载免费
下载需要:
本次下载:免费
账户余额:0 学贝
首次下载后15天内可免费重复下载
立即下载
  • 充值下载
  • 扫码直接下载
  • 下载需要:0 学贝 账户剩余:0 学贝
    学贝可用于下载教习网 400万 精选资源,300万 精选试题,在线组卷
  • 想免费下载此资料?完善资料,立得50学贝
    微信扫码注册

    微信扫码,快速注册

    注册可领 50 学贝

    手机号注册注册可领 50 学贝
    手机号码

    手机号格式错误

    手机验证码获取验证码

    手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

    设置密码

    6-20个字符,数字、字母或符号

    注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
    QQ注册
    手机号注册
    微信注册

    注册成功

    返回顶部
    返回
    顶部
    广州市从化区第六中学