上传文档 赚现金
安徽专版2020中考英语复习方案第一篇教材考点梳理课时训练04Units5_8七下试题人教新目标版
试卷
安徽专版2020中考英语复习方案第一篇教材考点梳理课时训练04Units5_8七下试题人教新目标版01
安徽专版2020中考英语复习方案第一篇教材考点梳理课时训练04Units5_8七下试题人教新目标版02
安徽专版2020中考英语复习方案第一篇教材考点梳理课时训练04Units5_8七下试题人教新目标版03
安徽专版2020中考英语复习方案第一篇教材考点梳理课时训练04Units5_8七下试题人教新目标版04
安徽专版2020中考英语复习方案第一篇教材考点梳理课时训练04Units5_8七下试题人教新目标版05
还剩1页未读,继续阅读
下载需要20学贝
加入资料篮

安徽专版2020中考英语复习方案第一篇教材考点梳理课时训练04Units5_8七下试题人教新目标版

展开

课时训练(四) Units 5—8(七下)

(限时:30分钟)

Ⅰ.单项填空

1. [2019·云南]—I like the coat but not the color. Have you got     one? 

—Yes, I'll show you.

A.other         B.others 

C.the other        D.another

2.—Why do you think koalas are     animals? 

—Because they usually sleep long hours every day.

A.lazy    B.busy    C.strict    D.noisy

3. [2019·芜湖模拟]—When Jenny arrived at the station, the train had left. She     the train.  

—What bad luck she had!

A. picked    B. missed    C. caught    D. lost

4.—    ? 

—It is sunny and windy. Let's play sports.

A.What's your favorite 

B.How is the weather

C.What do your parents look like 

D.What do you do

5. [2019·安徽大联考]Mike often downloads music     the Internet and enjoys it     the computer.  

A. from; on        B. with; in

C. in; with        D. at; from

6.—How much is the dress?

—It     me 200 yuan. 

A.cost    B.spent    C.took    D.paid

7.This math problem isn't so difficult that I can work it out     . 

A.easily    B.usefully   C.loudly    D.quietly

8.We should not     trees in order to make our environment more beautiful. 

A.write down        B.cut down

C.turn down        D.cut out

9. [2019·芜湖模拟]—What do you think of the new film The Wandering Earth?

—It     a great number of people to the cinema these days.  

A. draws 

B. drew

C. is drawing 

D. will draw

10.—     does Liu Chuanjian do? 

—He's a pilot of Sichuan Airlines. He's a hero!

A.What         B.Where 

C.When         D.Why

Ⅱ.[2019·合肥二模]完形填空

  My interest in cooking started when I was eleven,partly thanks to my  11 . She didn't really like cooking, and when she did cook, I didn't like her food. Once I was watching something about cooking on TV and I thought I could do this,  12  I went to the bookstore and looked for the biggest cookbook I could find.  

  During a year, I had produced most of its recipes(食谱)and was ready for a bigger challenge(挑战). I wanted to  13  my own dishes and I started cooking for more people than just my family. To my joy,my parents allowed me to  14  a test kitchen. I did much cooking to  15  my dishes in it and my cooking skill  16  quickly. Later, my mom and I  17  a dinner club that organized(组织) monthly cooking events inside my home. Now  18  a teen chef(主厨), I have also cooked in top-class restaurants around the country. I am not doing it for the  19 ,but because I love cooking.  

  Now I know that when you stop caring whether you will be  20  or do well in some fields, your dream will come to you.  

(  )11. A. father  B. mother    C. cousin    D. uncle

(  )12. A. but  B. however   C. so    D. or

(  )13. A. create  B. count    C. start    D. prepare

(  )14. A. paint  B. design    C. repair    D. build

(  )15. A. change B. test    C. taste    D. plan

(  )16. A. improved B. managed   C. increased   D. marked

(  )17. A. got up  B. set up    C. gave up   D. took up

(  )18. A. with  B. at     C. on    D. as

(  )19. A. time  B. money    C. price    D. spirit

(  )20. A. lovely  B. lucky    C. humorous   D. famous

Ⅲ.阅读理解

Friendship Restaurant

  We have different kinds of Japanese food here. The food menu is in Japanese and Chinese. All the waiters and waitresses can speak at least one foreign language.

Tel: 312-9997

Time: 11:20 a.m.—10:00 p.m.

Volunteer Project

  Maybe you want to help others but don't know how to do it. Then the Volunteer Project will help you. Here you will get the best idea of volunteering.

Call 822-5566 to join it.

Email address: lisa@hotmail.com

 

Dream Corner

  Do you want to improve your English? Do you want to practice your English with native speakers? If yes, why not join the Dream Corner? Come here on Friday afternoon every week.

Red Bird Club

  Do you like dancing? Do you want to show your cool dance at parties? Join us and make your dream come true.

Closed on Tuesday.

Call 822-3331 for more information.

Underground World

  Here you will find different kinds of fishes and even some kinds of sharks. You will feel that you are in the sea but of course this is not true. If you like fishes, just pay a visit here.

Time: 9:30 a.m.—5:30 p.m.

21.In the Friendship Restaurant you can eat     food. (  ) 

A.Chinese   B.Japanese   C.English    D.French

22.The Red Bird Club is closed on     . (  ) 

A.Tuesday   B.Monday   C.Saturday   D.Thursday

23.According to the last ad(广告), you can see     in the Underground World. (  ) 

A.volunteers        B.excellent dancers

C.sea animals        D.waiters and waitresses

24.If you want to practice your English with native speakers, you can join     . (  ) 

A.the Red Bird Club      B.the Volunteer Project

C.the Dream Corner      D.the Underground World

Ⅳ.回答问题

  A girl riding a bike hit and scratched(刮) a parked expensive car by accident when she was busy looking at a road sign. That poor girl was Zhang Yu, an 18-year-old college student from Yunnan Province. Instead of running away, she decided to wait for the owner of the car. She made that decision just because she wanted to say sorry for the accident.

  Zhang Yu was scared when Song Ming, the owner of the car, saw her standing beside his car. Knowing that she had waited in the hot sun for an hour and that she was from a poor family, he was deeply moved. He told her that she didn't need to pay any money for the scratched part of the car. Hearing the words, Zhang Yu bowed at once and thanked Song Ming sincerely.

  The heart-warming moment didn't end there. Li Qiang was boss of the factory where Song Ming worked. After hearing what had happened, he was also deeply moved. He told the story to his workers and announced, “It is great that Song Ming didn't ask Zhang Yu to pay, and I would like to help her to complete her college education.”

  During the following three years, Zhang Yu made great efforts to study and took an active part in different activities to develop her abilities with the help of Li Qiang. By the time she left college, she had been an excellent student. Having competed with many others, she got a job at Li Qiang's factory. That excited her most.

  One good turn deserves another.

25.Where was Zhang Yu from? (不超过5个词)

                                                                                              

26.Why did Zhang Yu make the decision to wait? (不超过10个词)

                                                                                              

27.What can we learn from the passage? (不超过10个词)

                                                                                              

Ⅴ.单词拼写

28. I want a bottle of orange j    (果汁). I'm too thirsty.  

29. Chinese people are considered to be f    (友好的) worldwide.  

30. The dish is so d    (美味的) that everyone enjoys it.  

31. I shall m    (想念) our pleasant talks when you leave.  

32. It's a good habit to w    (洗) hands before meals.  

Ⅵ.[2019·安徽模拟]书面表达

  如今,有些学生利用周末参加各种培训班。这对于学生的生活有着怎样的影响?某英语报以此为话题向中学生征稿, 请根据以下提示写一篇英语短文投稿。

优点

培养多种兴趣;提高各项技能

缺点

占用休息时间;带来更多压力

你的观点

……

[要求] (1)词数:80—100,短文的开头已给出,不计入总词数;

(2)请不要逐句翻译,可适当发挥;

(3)文中不得出现真实的姓名、校名等。

[参考词汇] pressure n. 压力

  These days, all kinds of training classes have had a big influence on students' lives.  

                                                                                              

                                                                                              

                                                                                              

                                                                                              

 


参考答案

Ⅰ.1.D 2.A 3.B 4.B 5.A

6.A 主语it指的是the dress,物作主语,因此谓语动词只能用cost,意为“花费”。故选A。

7.A

8.B write down意为“写下,记录”;cut down意为“砍伐,砍倒”;turn down意为“调低(音量等),拒绝”;cut out意为“删掉”。根据语境“make our environment more beautiful”可知我们不应该砍树。

9.C 10.A

Ⅱ.11—15 BCADB 16—20 ABDBD

Ⅲ.[主旨大意]本文是一篇表格式应用文。主要介绍的是友谊饭店广告宣传、志愿者项目招收志愿者、梦想之角招收英语口语爱好者、红鸟俱乐部招收舞蹈爱好者以及地下世界观赏各种各样的鱼等五则广告信息。

21.B 细节理解题。根据第一栏中的“We have different kinds of Japanese food here.”可知,在这里你可以吃日式饭菜。故选B。

22.A 细节理解题。根据第四栏中的“Closed on Tuesday.”可知应该是星期二。故选A。

23.C 细节理解题。根据最后一栏中的“Here you will find different kinds of fishes and even some kinds of sharks.”可知,在这里你可以看到鱼类等海洋动物。故选C。

24.C 细节理解题。根据第三栏中的“Do you want to improve your English? Do you want to practice your English with native speakers? If yes, why not join the Dream Corner?”可知应该是参加梦想之角。故选C。

Ⅳ.25.Yunnan Province.

26.Because she wanted to say sorry for the accident.

27.One good turn deserves another.

Ⅴ.28.juice 29.friendly 30.delicious

31.miss 32.wash

Ⅵ.One possible version:

  These days, all kinds of training classes have had a big influence on students' lives.

  There are some advantages of taking training classes. It can help us develop many kinds of interests and make our life more colorful. Besides, it can improve our skills in many fields, such as painting, writing and even cooking. However, if we take too many training classes, we won't have enough time to rest. We might feel very tired when we go back to school. What's worse, it may bring us much more pressure.

  In my opinion, we should wisely choose a good class so that we can truly improve our ability. And it's a good choice to find our own way to study.

 

免费资料下载额度不足,请先充值

每充值一元即可获得5份免费资料下载额度

今日免费资料下载份数已用完,请明天再来。

充值学贝或者加入云校通,全网资料任意下。

下载确认

云校通余额已不足,请提醒学校管理员续费,本次下载所需学贝将从您的个人账户扣除。

云校通试用期间每日仅可下载10份收费资料(今日还剩0份),本次下载学贝将从您个人账户扣除。

您当前为云校通用户,下载免费
下载需要:
本次下载:免费
账户余额:0 学贝
首次下载后15天内可免费重复下载
立即下载
  • 充值下载
  • 扫码直接下载
  • 下载需要:0 学贝 账户剩余:0 学贝
    学贝可用于下载教习网 400万 精选资源,300万 精选试题,在线组卷
  • 想免费下载此资料?完善资料,立得50学贝
    邀请好友助力,免费下载这份资料

    欢迎来到教习网

    • 400万优选资源,让备课更轻松
    • 600万优选试题,支持自由组卷
    • 高质量可编辑,日均更新2000+
    • 百万教师选择,专业更值得信赖
    微信扫码注册

    微信扫码,快速注册

    注册可领 50 学贝

    手机号注册注册可领 50 学贝
    手机号码

    手机号格式错误

    手机验证码 获取验证码

    手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

    设置密码

    6-20个字符,数字、字母或符号

    注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
    QQ注册
    手机号注册
    微信注册

    注册成功

    免费下载这份资料

    当前资料价值0元

    下载需支付0学贝

    扫码邀请0名好友关注我们即可免费下载

    微信扫一扫,将图片发送给好友

    每邀请1人关注教习网即可获得5学贝,学贝秒到账,多邀多得无上限,在个人中心查看学贝明细

    返回顶部
    返回
    顶部
    白小姐四肖必选期期中脑筋急