备课
  • 备课
  • 试题
上传文档赚现金

安徽专版2020中考英语复习方案第一篇教材考点梳理课时训练13Units7_8八下试题人教新目标版

试卷
温馨提示:部分包含数学公式或PPT动画的文件,查看预览时可能会显示错乱或异常,文件下载后无此问题,请放心下载。
安徽专版2020中考英语复习方案第一篇教材考点梳理课时训练13Units7_8八下试题人教新目标版01
安徽专版2020中考英语复习方案第一篇教材考点梳理课时训练13Units7_8八下试题人教新目标版02
安徽专版2020中考英语复习方案第一篇教材考点梳理课时训练13Units7_8八下试题人教新目标版03
安徽专版2020中考英语复习方案第一篇教材考点梳理课时训练13Units7_8八下试题人教新目标版04
安徽专版2020中考英语复习方案第一篇教材考点梳理课时训练13Units7_8八下试题人教新目标版05
还剩2页未读,继续阅读
下载需要20学贝
加入资料篮
资料简介 展开

课时训练(十三) Units 7—8(八下)

(限时:30分钟)

Ⅰ.单项填空

1. [2019·阜阳模拟]All the three children are     , waiting for Santa Claus to put presents in their socks.  

A. awake    B. afraid    C. different   D. direct

2.To     nature is to help ourselves, so let's work together to make our earth clean.  

A.protect    B.predict    C.provide    D.prepare

3.The road is     enough for four cars to run side by side. 

A.deep    B.heavy    C.long    D.wide

4.Nowadays,     farmers leave their hometown to search for work in the cities. 

 A.million of        B.two millions

C.millions of        D.two millions of

5.—Are you going to the cinema tonight?

—I don't know. I     go or I     stay at home. 

A.will; will        B.must; must

C.should; should       D.might; might

6.I don't feel very well, Jack. I'm afraid you     me your cold. 

A.give         B.had given

C.have given        D.would give

7.—Just a moment. I haven't finished packing.

    . It's high time we left for the airport. 

A.Don't worry        B.Take it easy

C.Hurry up        D.That's fine

8.When the monkeys see the keepers, they run over to them with    . 

A.excited         B.exciting 

C.excitement        D.excite

9. [2019·合肥模拟]—A new shop     for a week nearby. Let's have a look there.  

—Good idea. But it doesn't     on Mondays.  

A. opened; opened       

B. has been opened; open

C. has opened; opened      

D. has been open; open

10. [2019·咸宁]—The 55-kilometer HZMB (港珠澳大桥) opened to the public on October 24th, 2018.

—It is     cross-sea bridge in the world, linking Hong Kong, Zhuhai and Macao.  

A. long         B. longer

C. longest        D. the longest

Ⅱ.完形填空

  Do you enjoy going to the library to read books there?Sometimes you find that you have left your library card at home  11  you get to the library gate. Of course you can't  12  any books. Now you don't need to  13  that. You can read books in Little Free Libraries in the streets without a library card. 

Little Free Libraries have been 14  in the USA for some years. An American man called Todd Bol came up with the 15  first as a gift to his mother, a teacher who loved books.He set up a small library that looked like a house in his yard and filled it  16  books from his parents' collection.He did this to  17  his neighbors to “read a book, leave a book”. 

Soon, Todd saw several neighbors gathering in his yard to exchange 18 and chatting happily. And a friend of Todd in another city did the  19  thing and got the same reaction(反应). Then many mini-libraries could be seen in a lot of cities. 

Today there are over 3 thousand Little Free Libraries in 36 countries.More people can be educated and neighbors have more  20  to get together because of these Little Free Libraries. 

(  )11.A.though  B.since    C.because   D.when

(  )12.A.lend  B.borrow    C.review    D.keep

(  )13.A.put out  B.find out   C.worry about   D.get off

(  )14.A.popular  B.easy    C.funny    D.cheap

(  )15.A.photo  B.idea    C.magic    D.hobby

(  )16.A.on   B.over    C.with    D.for

(  )17.A.make  B.learn    C.save    D.encourage

(  )18.A.books  B.cards    C.money    D.bags

(  )19.A.different B.hard    C.similar    D.simple

(  )20.A.customs B.chances   C.numbers   D.sizes

Ⅲ.[2019·合肥模拟]补全对话

A: Where did you go last weekend, Wang Hong?

B: I went back to my hometown.

A: 21.     

B: Yes. It has changed a lot. But I feel very worried.

A: 22.     

B: There is a small river behind my village. 23.     The water there used to be clean and clear.  

A: 24.     

B: I found the river was badly polluted and it smelled terrible.

A: I am sorry to hear that. 25.     

B: I agree with you. Let's take action together. I am sure we can make a difference.

A. Nobody wastes anything.

B. People burn waste things.

C. Why?

D. What is it like now?

E. Have there been great changes in your hometown?

F. I think it's everyone's duty to protect our environment.

G. There used to be many kinds of fishes in it.

Ⅳ.阅读理解

  In America, boys and girls often join clubs. The members of a club work together. They also learn certain skills and share good times.

  Many boys belong to Boy Scouts. Boy scouts enjoy hiking and camping out together, and they learn many things. Scouts learn safety rules, first aid, and what to do when in danger. Members have a chance to learn outdoor living. They learn to build fires and cook out in the open.

  Girl Scouts and Camp Fire Girls are clubs for girls. These two clubs give their members a chance to have fun and learn. The girls in a group take trips, have parties and go hiking and camping together. The Camp Fire Girls earn honor beads(荣誉珠) for learning such skills as swimming and cooking. The Girl Scouts earn badges(徽章).

  Both boys and girls can be members of 4-h clubs. Children who live in either the city or the country may belong to 4-h. A project such as raising a pig or a calf can be carried on only by farm children, while city children can take part in gardening and cooking projects.

  In all these clubs the boys and girls learn to be good and useful citizens.

26.Why do boys and girls join clubs according to the passage? (  )

A.To make their parents happy.

B.To earn honor beads and badges.

C.To learn skills and share good times.

D.To enjoy hiking and camping out.

27.What does Paragraph 2 mainly talk about? (  )

A.What to do when in danger.

B.Some activities of Boy Scouts.

C.What Boy Scouts really enjoy.

D.Some skills about outdoor living.

28.What can we know from Paragraph 3? (  )

A.In America there are many clubs for girls.

B.Camp Fire Girls is quite popular in America.

C.Girls can go hiking and camping with the boys.

D.Girls are encouraged to learn swimming and cooking.

29.What is the passage mainly about? (  )

A.Members of 4-h clubs in America. 

B.Clubs for boys and girls in America.

C.Different kinds of clubs in America. 

D.Children who are interested in clubs.

Ⅴ.[2019·芜湖一模]回答问题

  The wind was very proud of his power and thought he was the strongest in the world. The wind challenged the sun with a bet(打赌). The challenge was to get a traveler, who was walking through the field, to take his coat off. The first one to get the man's coat off would be the winner.

  The wind took the first try and started blowing on the man, but the man held on to his coat and kept walking forward. The wind didn't give up. He blew even harder and kept trying to blow the coat off him. But the harder the wind blew, the tighter(紧紧地) the man held his coat. After a while, the wind was too tired to blow any more. As soon as he gave up, the sun came out and shone brightly over the traveler. The man started feeling warm, gradually hot, then hotter and hotter. The sun kept shining. Finally the man felt so hot that he took off his coat and threw it nearby.

  The wind was so embarrassed(尴尬的), but he learnt an important lesson: when you are born with a talent or power, you shouldn't be too proud.

30. What did the wind challenge the sun to do? (不超过10个词)

                                                                                              

31. Why did the wind give up blowing after a while? (不超过10个词)

                                                                                              

32. What can we learn from the passage? (不超过15个词)

                                                                                              

Ⅵ.单词拼写

33.Many people expect to travel to the d    (沙漠) one day. 

34.Can I i    (介绍) myself first? I'm Helen Robins. 

35.His i    (病) makes him feel sick very often. 

36.Many wild animals need our p    (保护) very much. 

37.It's really impolite to m    (做记号) on the things in public. 

 


参考答案

Ⅰ.1.A

2.A 根据“so let's work together to make our earth clean”可知,是指保护大自然,故选A。

3.D 4.C 5.D

6.C 考查动词的时态。句意:我感觉不舒服,杰克。恐怕是你传染给我感冒了。“传染”这个动作是之前发生的,且本句中明显强调发生的结果,故用现在完成时。

7.C 根据答语中的“It's high time we left for the airport.”可知,是在催促对方,故选C。

8.C 句中的with是介词,后跟名词作宾语,故选C。

9.D 10.D

Ⅱ.11.D 根据语境可知,应该是当你到达图书馆门口时,你发现把借阅证忘在家了。表示“当……时”,故用when。

12.B 把借阅证忘在家了,肯定“借”不到书了。lend意为“借给,借走”;borrow意为“借来”review意为“回顾,复习”;keep意为“保管”,故选B。

13.C 根据后面的句子“You can read books in Little Free Libraries in the streets without a library card.”可知,你再也不必为忘带借阅证而“担忧”了,故选C。

14.A

15.B 根据上下文可知,Todd Bol在自家院子里设立了一个免费微型图书馆,作为送给爱读书的母亲的礼物,这说明是Todd Bol首先想出这个“主意”的。故选B。

16.C fill…with…意为“将……装满……”。

17.D encourage sb. to do sth. 意为“鼓励某人做某事”。

18.A 根据语境可知,几个邻居聚集在Todd家的院子里交换“书”。故选A。

19.C 根据空格后的“got the same reaction”可判断,Todd的这个朋友效仿他,做了“类似的”事情。故选C。

20.B 因为这些免费的微型图书馆,邻居们有更多的“机会”聚集在一起。故选B。

Ⅲ.21—25 ECGDF

Ⅳ.[主旨大意]在美国,男孩和女孩经常加入俱乐部,俱乐部成员一起工作,学习一些技巧,分享快乐的时光。男孩和女孩可以加入不同的俱乐部,学习不同的技能,也可以加入同一俱乐部。在所有俱乐部中,男孩和女孩们都学习成为有用的好公民。

26.C 细节理解题。根据第一段中的“They also learn certain skills and share good times.”可知,他们加入俱乐部是为了学习一些技能和分享快乐的时光。故选C。

27.B 主旨大意题。第二段主要介绍了童子军的一些活动内容。故选B。

28.D 细节理解题。根据第三段中的“The Camp Fire Girls earn honor beads for learning such skills as swimming and cooking.”可知,女孩们学习游泳和做饭可以赢得荣誉珠,因此女孩们被鼓励学习游泳和做饭。故选D。

29.B 主旨大意题。文章主要介绍了在美国男孩和女孩参加的各种俱乐部。故选B。

Ⅴ.30.To get a traveler to take his coat off.

31.Because he was too tired to blow any more.

32.We shouldn't be too proud of our talent or power.

Ⅵ.33.desert 34.introduce 35.illness

36.protection 37.mark

免费资料下载额度不足,请先充值

每充值一元即可获得5份免费资料下载额度

今日免费资料下载份数已用完,请明天再来。

充值学贝或者加入云校通,全网资料任意下。

下载确认

云校通余额已不足,请提醒学校管理员续费,本次下载所需学贝将从您的个人账户扣除。

当日云校通个人额度已用完,请明天再来,本次下载所需学贝将从您的个人账户扣除。

您当前为云校通用户,下载免费
下载需要:
本次下载:免费
账户余额:0 学贝
首次下载后15天内可免费重复下载
立即下载
  • 充值下载
  • 扫码直接下载
  • 下载需要:0 学贝 账户剩余:0 学贝
    学贝可用于下载教习网 400万 精选资源,300万 精选试题,在线组卷
  • 想免费下载此资料?完善资料,立得50学贝
    微信扫码注册

    微信扫码,快速注册

    注册可领 50 学贝

    手机号注册注册可领 50 学贝
    手机号码

    手机号格式错误

    手机验证码获取验证码

    手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

    设置密码

    6-20个字符,数字、字母或符号

    注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
    QQ注册
    手机号注册
    微信注册

    注册成功

    免费下载这份资料

    当前资料价格价值0元

    邀请0名老师关注教习网即可免费下载这份资料

    微信扫一扫,将图片分享至朋友圈或者微信群

    每邀请1名好友关注即可获得5学贝奖励,多邀多得无上限,

    学贝实时到账,在手机端 “个人中心” - 点击我的学贝查看奖励明细

    返回顶部
    返回
    顶部
    白小姐四肖必选期期中脑筋急