备课
  • 备课
  • 试题
上传文档赚现金

安徽专版2020中考英语复习方案第一篇教材考点梳理课时训练15Units1_2九全试题人教新目标版

试卷
温馨提示:部分包含数学公式或PPT动画的文件,查看预览时可能会显示错乱或异常,文件下载后无此问题,请放心下载。
安徽专版2020中考英语复习方案第一篇教材考点梳理课时训练15Units1_2九全试题人教新目标版01
安徽专版2020中考英语复习方案第一篇教材考点梳理课时训练15Units1_2九全试题人教新目标版02
安徽专版2020中考英语复习方案第一篇教材考点梳理课时训练15Units1_2九全试题人教新目标版03
安徽专版2020中考英语复习方案第一篇教材考点梳理课时训练15Units1_2九全试题人教新目标版04
安徽专版2020中考英语复习方案第一篇教材考点梳理课时训练15Units1_2九全试题人教新目标版05
还剩2页未读,继续阅读
下载需要20学贝
加入资料篮
资料简介 展开

课时训练(十五) Units 1—2(九全)

(限时:30分钟)

Ⅰ.单项填空

1.Sorry, Mr. Liu. I didn't understand what you said just now. Could you please     it? 

A.choose    B.change    C.repeat    D.check

2.Doing exercise     good for your health. 

A.be     B.am    C.is     D.are

3. [2019·淮北模拟]—How do you study English so well?

     reading many books.  

A. To    B. Of    C. At    D. By

4.Lots of people exercise every morning     bad weather stops them. 

A.if     B.unless    C.until    D.since

5.It is polite     a gift when you visit somebody for the first time. 

A.take    B.taking    C.taken    D.to take

6. [2019·合肥瑶海一模]—I have never forgotten the song MyHeartWillGoOn.

—Neither have I. The words of the song are still     in my mind.  

A. educational        B. present

C. creative        D. traditional

7.After something has been done, the air is becoming     . 

A.clean and clean       B.the more clean

C.cleaner and cleaner      D.more clean and clean

8.—Listen!Someone is playing     violin. 

—Wow!     beautiful music! I like it very much. 

A.the; What        B.an; How

C.a; What        D./; How

9. [2019·眉山]—What's the meaning of “One Belt One Road”?

—Let me     the words in the new dictionary.  

A. look at         B. look for 

C. look after        D. look up

10. [2019·合肥质检]—Daniel, I'm still not sure     .  

—Why not? No one is better than you in our class.

A. how I can prepare for the competition

B. whether I should take part in the competition

C. who I can ask for more information about the competition

D. when I can enter the competition

Ⅱ.[2019·合肥模拟]完形填空

  This Monday, our English teacher asked for leave because of illness. Mrs. Green took his  11 . She taught the present perfect tense that day.  

  In the  12 , there is a story from a movie star's diary. The new teacher said, “Let's choose a student to read the story.” I  13  as soon as I heard that. I was a shy boy and hardly answered questions in class. I just  14  that the teacher wouldn't ask me to read it. Suddenly, the teacher said, “You!” Everybody looked around. Then the teacher looked right at me and said, “You!” I was too  15  to do anything and just stood there. Seeing that, the teacher came to me and said, “You're a handsome boy, just  16  the movie star. I'm sure you can do a good job.” 

  What she said encouraged me. I finally looked at the book and  17  reading. But I read in a very low voice. I couldn't help shaking. I was afraid she would scold (责骂) me.  18  to my surprise, she didn't. She just said, “I really love your voice. But it would be better if you read more  19 .” After hearing that, I read much better.  

  When I finished, the teacher  20  me. You can't imagine how confident(自信的) I felt then. Though the teacher only taught us one class, I will never forget her. Thanks to her encouragement, I'm no longer afraid of answering questions in class.  

(  )11. A. example B. message   C. advice    D. place

(  )12. A. class  B. movie    C. book    D. history

(  )13. A. sat down B. looked down  C. lay down   D. fell down

(  )14. A. decided B. feared    C. reminded   D. hoped

(  )15. A. nervous B. bored    C. happy    D. crazy

(  )16. A. from  B. for    C. against    D. like

(  )17. A. practiced B. stopped   C. started    D. continued

(  )18. A. Because B. But    C. Unless    D. So

(  )19. A. loudly  B. slowly    C. patiently   D. simply

(  )20. A. helped  B. praised   C. influenced   D. accepted

Ⅲ.阅读理解

  It's a cold, grey Sunday afternoon in March. The British are all working in their gardens. They're digging, cutting leaves and planting new seeds(种子). By summer, their gardens will be full of bright colors.

  The British love their gardens. A British newspaper recently asked people for their opinions about them. Around 70% of the people felt it was important to spend time in the garden, and over 50% of these described gardening as the most enjoyable thing they ever did.

  Only one in ten houses in Britain do not have a garden. People who live in houses without gardens often rent(租用) land from the government.

  At first, only very rich people had gardens. You can still see the gardens around houses with a long history, such as Chatsworth House or Castle Howard. In the early twentieth century, however, gardening became a hobby. People bought different kinds of seeds and plants for their gardens. Although roses, sunflowers and tomatoes are often grown in British gardens, they originally(起初) grew wild in other countries.

  Every year, there are competitions for the largest vegetables, but don't expect to win: Britain's biggest carrot is almost six meters long. 

21.In summer, British gardens are often     . (  ) 

A.full of people digging there 

B.colorful with different plants

C.too hot for people to work there 

D.covered with grey leaves and plants

22.A recent survey showed that     of the British felt it was important to do some gardening.????????????? (  ) 

A.around 70%   B.over 50%   C.only 20%   D.about 10%

23.We can infer from Paragraph 4 that     . (  ) 

A.seeds were provided for free 

B.roses were first grown in Britain

C.gardening is a hobby in the world 

D.the owner of Chatsworth House was rich

24.What does the writer mean by the underlined sentence? (  )

A.It is easy to grow big vegetables. 

B.It is hard to win the competition.

C.The carrot is much easier to grow. 

D.The carrot is his favorite vegetable.

Ⅳ.回答问题

  A man stopped at a flower shop to order some flowers. He wanted to post them to his mother, who lived two hundred miles away.

As he got out of his car, he noticed a young girl standing by the road sobbing(啜泣). He asked her what was wrong and she replied, “I want to buy a red rose for my mother, but I don't have enough money.” The man smiled and said, “Come with me. I'll buy you a rose.” He bought the little girl her mother's rose and ordered his own mother's flowers.

As they were leaving, he offered the girl a ride home. She said, “Yes, please! You can take me to my mother.” She asked him to take her to a new grave(坟墓) where she placed the rose.

The man returned to the flower shop, cancelled(取消) the post order, picked up the flowers and drove two hundred miles to his mother's house.

25.Why did the girl sob?(不超过10个词)

                                                                                              

26.Where did the girl ask the man to take her? (不超过5个词)

                                                                                              

27.How did the man give the flowers to his mother at last? (不超过15个词)

                                                                                              

Ⅴ.单词拼写

28.Keeping an English diary can help us improve our writing a    (能力). 

29.You should choose w    (明智地) how you spend your spare time. 

30.It's a s    (秘密). No one knows it.  

31.He was really kind and p    (耐心的)with children. 

32.We like ice cream for d    (甜点). 

Ⅵ.书面表达

  假设你是刘伟,你的美国朋友Mike 想通过你了解中国的传统节日。请你根据以下提示,给Mike 写一封电子邮件,向他介绍我国传统节日春节的情况。

[内容提示]1. 春节是中国最重要的传统节日;

2. 春节期间人们的主要活动(节前、除夕、节日期间)。

[提示词]the Spring Festival, traditional, decorate, on the eve of the festival, get together, set off fireworks, lucky money

[要求]1.词数:不少于80;

2.可适当增加细节,以使行文连贯;

3.文中不能出现自己真实的信息,如姓名、学校等。

                                                                                              

                                                                                              

 


参考答案

Ⅰ.1.C 2.C 3.D 4.B 5.D 6.B

7.C 结构“比较级+and+比较级”表示“越来越……”。根据常识可知,采取一些措施之后,空气变得越来越清新。故选C。

8.A 考查冠词和感叹句用法。play与乐器类名词连用时,名词前需加上定冠词the;答语为感叹句,根据中心词music为不可数名词可知其结构为:What+形容词+不可数名词(+主语+谓语)!故选A。

9.D 10.B

Ⅱ.[主旨大意]本文主要介绍了作者在老师的鼓励下变得自信的故事。

11.D 考查名词辨析。根据上文中的“我们的英语老师因为生病请假了”可知,格林老师代替了他。take one's place意为“代替某人”。故选D。

12.C

13.B 考查动词短语辨析。根据下文中的“我是一个害羞的男孩儿,几乎不在课堂上回答问题。”可知,一听到老师的话作者就垂下了头。故选B。

14.D 考查动词辨析。根据上文可推知,作者希望老师不会选他来读这个故事。故选D。

15.A 考查形容词辨析。根据下文中的“只是站在那儿”可推知,作者当时太紧张,以至于什么也做不了。故选A。

16.D 考查介词辨析。根据上文中的“你是个帅气的男孩”可知,老师说作者就像那个电影明星一样。故选D。

17.C 考查动词辨析。根据上文可知,此处是说,作者终于开始读。故选C。

18.B 考查连词辨析。根据上文中的“我害怕她会责骂我”以及空后的“她没有”可知,空处表转折。故选B。

19.A 考查副词辨析。根据第三段的第三句可推知,此处表示“如果你大点儿声读会更好”。故选A。

20.B 考查动词辨析。根据下文中的“你想象不到我当时感到多么自信”可推知,作者读完故事后,老师表扬了他。故选B。

Ⅲ.[主旨大意]本文是一篇说明文。文章介绍了在英国人们都喜欢在自己家设置一块花园种植各种各样的植物与蔬菜的历史和文化。

21.B 细节理解题。根据第一段中的“By summer, their gardens will be full of bright colors.”可知,夏天英国人的花园被不同的植物点缀成五颜六色。故选B。

22.A 细节理解题。根据第二段中的“Around 70% of the people felt it was important to spend time in the garden…”可知,大约70%的人认为在花园里花些时间很重要。故选A。

23.D 推理判断题。根据第四段前两句“At first, only very rich people had gardens. You can still see the gardens around houses with a long history, such as Chatsworth House or Castle Howard.”可知,起初只有非常富有的人才拥有花园。你能看见具有相当长的历史的房子周围都有花园,比如Chatsworth House或者Castle Howard。由此推知Chatsworth House的主人肯定很富有。故选D。

24.B

Ⅳ.25.Because she didn't have enough money to buy a rose.

26.To a new grave.

27.He drove two hundred miles to his mother's house.

Ⅴ.28.ability 29.wisely 30.secret

31.patient 32.dessert

Ⅵ.Onepossibleversion:

Dear Mike,

  How are you? I'm really glad that you are interested in traditional Chinese festivals. There are many traditional festivals in China, such as the Spring Festival and Mid-Autumn Day. I'd like to introduce the Spring Festival to you.

The Spring Festival is the most important traditional festival in China. It usually lasts for 15 days. Days before the festival, we clean our houses. We think cleaning sweeps any bad luck. We decorate our houses with paper cuttings. On the eve of the festival, family members get together and have big meals. Then we watch the SpringFestivalGala on TV. At midnight, we set off fireworks to welcome the New Year. During the festival, kids get lucky money from old people. We visit our relatives and friends. We wish one another happy new year and good luck. How happy we are!

  Best wishes!

Yours,

Liu Wei

 

免费资料下载额度不足,请先充值

每充值一元即可获得5份免费资料下载额度

今日免费资料下载份数已用完,请明天再来。

充值学贝或者加入云校通,全网资料任意下。

下载确认

云校通余额已不足,请提醒学校管理员续费,本次下载所需学贝将从您的个人账户扣除。

当日云校通个人额度已用完,请明天再来,本次下载所需学贝将从您的个人账户扣除。

您当前为云校通用户,下载免费
下载需要:
本次下载:免费
账户余额:0 学贝
首次下载后15天内可免费重复下载
立即下载
  • 充值下载
  • 扫码直接下载
  • 下载需要:0 学贝 账户剩余:0 学贝
    学贝可用于下载教习网 400万 精选资源,300万 精选试题,在线组卷
  • 想免费下载此资料?完善资料,立得50学贝
    微信扫码注册

    微信扫码,快速注册

    注册可领 50 学贝

    手机号注册注册可领 50 学贝
    手机号码

    手机号格式错误

    手机验证码获取验证码

    手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

    设置密码

    6-20个字符,数字、字母或符号

    注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
    QQ注册
    手机号注册
    微信注册

    注册成功

    免费下载这份资料

    当前资料价格价值0元

    邀请0名老师关注教习网即可免费下载这份资料

    微信扫一扫,将图片分享至朋友圈或者微信群

    每邀请1名好友关注即可获得5学贝奖励,多邀多得无上限,

    学贝实时到账,在手机端 “个人中心” - 点击我的学贝查看奖励明细

    返回顶部
    返回
    顶部
    白小姐四肖必选期期中脑筋急