备课
  • 备课
  • 试题
上传文档赚现金

安徽专版2020中考英语复习方案第一篇教材考点梳理课时训练18Units7_8九全试题人教新目标版

试卷
温馨提示:部分包含数学公式或PPT动画的文件,查看预览时可能会显示错乱或异常,文件下载后无此问题,请放心下载。
安徽专版2020中考英语复习方案第一篇教材考点梳理课时训练18Units7_8九全试题人教新目标版01
安徽专版2020中考英语复习方案第一篇教材考点梳理课时训练18Units7_8九全试题人教新目标版02
安徽专版2020中考英语复习方案第一篇教材考点梳理课时训练18Units7_8九全试题人教新目标版03
安徽专版2020中考英语复习方案第一篇教材考点梳理课时训练18Units7_8九全试题人教新目标版04
安徽专版2020中考英语复习方案第一篇教材考点梳理课时训练18Units7_8九全试题人教新目标版05
下载文件到电脑,使用更方便
下载需要20学贝
加入资料篮
资料简介 展开

课时训练(十八) Units 7—8(九全)

(限时:30分钟)

Ⅰ.单项填空

1. [2019·黄山模拟]His     experience helped him a lot when he met with difficulties.  

A. comfortable       B. natural

C. valuable        D. surprising

2. [2019·合肥模拟]—Do you really want to be a teacher, honey?

—Yes, I do. I know it will be hard, but I won't     it.  

A. respect   B. expect    C. volunteer   D. regret

3. [2019·合肥瑶海一模]—Is that your new math teacher Miss Li?

—It     be her. She has gone to Beijing for a meeting.  

A. can't    B. mustn't   C. can    D. must

4.My parents are very strict     me. 

A.with    B.to     C.on     D.in

5.Jack felt very    in class because he didn't fall    last night. 

A.sleep; asleep       B.sleepy; asleep

C.sleeping; asleep       D.sleepy; sleeping

6. [2019·合肥模拟]—It's difficult for us to make a     .  

—So you haven't decided which school you'll go to?

A. wish    B. choice    C. mistake   D. difference

7.    can achieve his dream if he can work hard. 

A.Anybody        B.Nobody 

C.Anything        D.Nothing

8.Mr. Liu is a really nice person—the     person I know. 

A.nicer         B.nicest    

C.happier         D.happiest

9. [2019·淮南模拟]I think students     to wear their uniforms at school.  

A. ask         B. asked

C. are asking        D. should be asked

10. [2019·凉山州]—I'm afraid I can't do well in the game.

     It's just for fun.  

A. Take it easy.        

B. Sounds great.

C. Thank you.        

D. What a pity.

Ⅱ.[2019·合肥质检]完形填空

  Scientists find that hard-working people live longer than common men and women. Career(职业) women are healthier than housewives. The jobless are  11  poorer health than the jobholders. A study shows that work is  12  to health.  

  Why is work good for health? It is because work keeps people busy, away from loneliness. Researches show that people feel unhappy, worried and lonely  13  they have nothing to do. Instead, the happiest are those who are  14 . Many high achievers who love their careers feel that they are the happiest when they are working  15 . Work serves as a  16  between man and reality. By work, people come into contact with each other. By collective activity, they find friendship and warmth. This is helpful to health.  

  The loss of work  17  the loss of everything. It affects man spiritually and makes him get ill easily.  18 , work gives one a feeling of pleasure and a sense of achievement. Work makes one feel his value in society. When a writer finishes his writing or a doctor successfully operates on a patient or a teacher sees his students  19 , they are happy beyond words.  

  From the above we can come to the conclusion that the more you work,  20  you will be. Let us work hard, study well and live a happy and healthy life.  

(  )11. A. over  B. in     C. with    D. under

(  )12. A. helpful B. hopeful   C. harmful   D. friendly

(  )13. A. until  B. before    C. after    D. when

(  )14. A. lazy  B. free    C. busy    D. empty

(  )15. A. hard  B. heavily   C. quickly   D. slowly

(  )16. A. river  B. gap    C. channel   D. bridge

(  )17. A. means  B. stands    C. equals    D. matches

(  )18. A. Besides B. Otherwise   C. Except    D. Yet

(  )19. A. raise  B. rise    C. grow    D. increase

(  )20. A. the lonelier and weaker 

B. the happier and healthier

C. happier and healthier 

D. lonelier and weaker

Ⅲ.阅读理解

  You must think a computer is the best thing in the world, right? You must think it works at a super speed and can do everything? Well, it's not! In fact, the brain is much more powerful than any super computer! Think about when a glass is just about to fall off the table. Your brain controls everything that you need to do to stop that glass from falling. First your eyes check out what's going on, then tell your brain, and your brain decides how quickly you need to react(反应), and then your muscles(肌肉)go into action. That is just from your brain. No computer could ever come close to that!

  The brain weighs just 3 pounds, but it controls everything you do from thinking, learning, feeling even breathing and your heart beating. Even though the brain is just 2% of your body weight, it uses around 20% of all your energy in your body. That is a lot for such a small organ(器官). There are about 100 billion tiny, tiny little cells(细胞)in your brain. There are so many that it would take you over 3,000 years to count them all!

  Your brain stops growing when you're 18, but it actually keeps on developing and learning new things. So your parents are really super smart! You won't be able to fool them! Believe it or not, your brain NEVER stops working. Even during sleeping, the brain works for long-term memory establishment(建立). It is realized that the brain is the second organ in the body as the heart that never stops during human lives.

21.In Paragraph 1, the writer wants to tell us    .(  ) 

A.eyes and muscles react quickly

B.the brain controls everything in your body

C.the computer is the best thing in the world

D.the brain is more powerful than any computer

22.In Paragraph 2, the underlined word “That” refers to(指的是)     . (  ) 

A.the body weight

B.2% of the body weight

C.all energy in the body

D.around 20% of the energy in the body

23.Which is RIGHT according to the passage? (  )

A.The brain doesn't work during sleeping.

B.The brain is the only organ that never stops.

C.The brain keeps growing during human lives.

D.The brain keeps on developing during human lives.

24.Which word can best describe the brain according to the passage? (  )

A.Magic.         B.Quick. 

C.Light.         D.Developing.

25.In which magazine can the passage be found most probably? (  )

A.BusinessWeekly.       B.Medicine.

C.Science.        D.Sports.

Ⅳ.回答问题

  “Where there is a will, there is a way.” It's a nice saying. If we want to achieve something, things will come our way, but we need to be dedicated(专心致志的)to our goals. There will be some difficulties but willpower(意志力)makes sure that we can achieve the goal. The meaning of this saying applies to(适用于)almost all areas of life. If we want good things to come to our way, we need to work hard with complete dedication and patience.

  We may not get good results in the first try, but we may succeed after trying hard a number of times. There is a simple story of a thirsty crow who worked hard to fill a pitcher(罐) with small stones to get the water level up to drink the water. At first he looked for water for hours. However, when he found water, it was very low in the pitcher. He tried a lot of ways to get it, but failed. Then an idea came to him and he started collecting stones one by one and putting them in the pitcher. Finally, he was successful in bringing the water level up and drinking it.

  His willpower gave him the ability to overcome all the difficulties and succeed. The crow's success teaches us that we should never give up hope even when we are surrounded(围绕)by difficulties. If we can be patient and try our best to think of a number of ways to solve the difficulties, we will succeed in the end.

26. How to get what we want to achieve? (不超过10个词)

                                                                                              

27. How did the crow get the water in the pitcher? (不超过10个词)

                                                                                              

28. What can we learn from the crow's story? (不超过15个词)

                                                                                              

Ⅴ.单词拼写

29. The farmers are working in the f    (田野).  

30. What can we do to p    (阻止) the disease from spreading? 

31. Each child will have to recite two p    (诗) to the class this afternoon.  

32. She was still tired and s    (瞌睡的) when he woke her up.  

33. Teenagers shouldn't be allowed to get their ears p    (扎,刺).  

 


参考答案

Ⅰ.1.C 2.D 3.A 4.A 5.B

6.B 考查名词辨析。结合答语“那么你们还没有决定要去哪所学校吗?”可知,上句表示“对我们来说作出选择很困难”。故选B。

7.A 这里的anybody用于肯定陈述句中,意为“任何一个人”,故选A。

8.B 句中的I know意为“我所认识的”,表示一个范围,因此句中的nice用最高级,故选B。

9.D 10.A

Ⅱ.11—15 BADCA 16—20 DAACB

Ⅲ.[主旨大意]本文是一篇说明文。主要通过介绍人类大脑的神奇功用,来说明大脑比任何其他计算机都强大得多。

21.D 段落大意题。通读第一段内容,根据第四句“In fact, the brain is much more powerful than any other computer!”及最后一句“No computer could ever come close to that!”可推知,第一段主要告诉我们:大脑比任何电脑都强大。故选D。

22.D 代词指代题。根据第二段第二句“Even though the brain is just 2% of your body weight, it uses around 20% of all your energy in your body.”可知,“that”代指上文“around 20% of all your energy in your body”。故选D。

23.D 细节理解题。根据第三段第一句“Your brain stops growing when you're 18,but it actually keeps on developing and learning new things.”可知答案,故选D。

24.A 推理判断题。通读全文内容,根据第一段大脑是如何工作的,第三段第一句“Your brain stops growing when you're 18,but it actually keeps on developing and learning new things.”及第三段最后一句“It is realized that the brain is the second organ in the body as the heart that never stops during human lives.”可推知,人类的大脑太神奇了。故选A。

25.C 推理判断题。通读全文内容可知,本文主要介绍大脑的神奇功用,因此本文最可能来自《科学》杂志。故选C。

Ⅳ.26.We need to work hard with complete dedication and patience./We need to be dedicated to our goals.

27.By collecting stones and putting them in the pitcher./He collected stones and put them in the pitcher.

28.We should never give up hope even when we are surrounded by difficulties.

Ⅴ.29.field 30.prevent 31.poems

32.sleepy 33.pierced

 

免费资料下载额度不足,请先充值

每充值一元即可获得5份免费资料下载额度

今日免费资料下载份数已用完,请明天再来。

充值学贝或者加入云校通,全网资料任意下。

下载确认

云校通余额已不足,请提醒学校管理员续费,本次下载所需学贝将从您的个人账户扣除。

当日云校通个人额度已用完,请明天再来,本次下载所需学贝将从您的个人账户扣除。

您当前为云校通用户,下载免费
下载需要:
本次下载:免费
账户余额:0 学贝
首次下载后15天内可免费重复下载
立即下载
  • 充值下载
  • 扫码直接下载
  • 下载需要:0 学贝 账户剩余:0 学贝
    学贝可用于下载教习网 400万 精选资源,300万 精选试题,在线组卷
  • 想免费下载此资料?完善资料,立得50学贝
    微信扫码注册

    微信扫码,快速注册

    注册可领 50 学贝

    手机号注册注册可领 50 学贝
    手机号码

    手机号格式错误

    手机验证码获取验证码

    手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

    设置密码

    6-20个字符,数字、字母或符号

    注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
    QQ注册
    手机号注册
    微信注册

    注册成功

    免费下载这份资料

    当前资料价格价值0元

    邀请0名老师关注教习网即可免费下载这份资料

    微信扫一扫,将图片分享至朋友圈或者微信群

    每邀请1名好友关注即可获得5学贝奖励,多邀多得无上限,

    学贝实时到账,在手机端 “个人中心” - 点击我的学贝查看奖励明细

    返回顶部
    返回
    顶部
    白小姐四肖必选期期中脑筋急